Sebastian Bodu, despre salarii: Ca sa rupi pisica, trebuie sa cresti veniturile

Vineri, 09 Martie 2012, ora 21:38
1775 citiri
Sebastian Bodu, despre salarii: Ca sa rupi pisica, trebuie sa cresti veniturile
Foto: Romania TV

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, ca ar trebui facuta o crestere salariala, preponderent cu inflatia.

"Aceasta masura este una sustenabila. Insa, ca sa creezi un efect de parghie, trebuie sa iei si alte masuri, pentru ca altfel efectele cresterii salariilor se vor diminua in cateva luni", a afirmat Bodu, la Romania TV.

El a explicat ca in Romania s-a impamantenit un obicei, si anume acela al finantarii unui imprumut pentru a acoperi niste cheltuieli, nu pentru investitii.

"Ca sa rupi pisica, trebuie sa cresti veniturile din mediul intern", a conchis acesta.

In plus, el a acuzat ca Mircea Geoana a impus acest gen de promisuni electorale, el fiind ce care anunta cresteri, pentru a nu scadea in sondaje.

Recent, presedintele Traian Basescu a anuntat ca Guvernul ar trebui sa gaseasca solutii pentru "reintregirea" salariilor.

El a precizat ca, de la 1 iunie, indemnizatiile bugetarilor ar trebui sa revina la nivelul celor din 2010, cand acestea au fost micsorate cu 25%.

Basescu cere sa se dea inapoi salariile bugetarilor - Opozitia il ignora

De asemenea, el a incurajat Executivul sa gaseasca o solutie pentu a realiza acest lucru fara ca investitiile sa fie afectate.

"Puteti diminua cheltuieli in alte zone ale bugetului si veti putea gasi resurse ca, la sfarsitul mandatului, sa le puteti spune bugetarilor ca au salarii intregi, asa cum le-ati gasit cand ati venit la guvernare", a afirmat presedintele.

De asemenea, premierul Mihai Razvan Ungureanu a cazut de acord cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) ca salariile mai mari ajuta la cresterea economica prin stimularea consumului.

Isarescu si Ungureanu au cazut de acord ca salariile marite cresc economia

Astfel, recuperarea nivelului salariilor reprezinta unul din obiectivele programului de guvernare, mai ales ca exista un spatiu fiscal favorabil, potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Sebastian Bodu crestere salarii, #Sebastian Bodu crestere venituri, #crestere salarii 2012 , #stiri Sebastian Bodu