Sebastian Bodu revine in PNTCD dupa 20 de ani. Va candida din partea taranistilor la PE

Duminica, 23 Martie 2014, ora 12:35
2806 citiri
Sebastian Bodu revine in PNTCD dupa 20 de ani. Va candida din partea taranistilor la PE
Foto: Arhiva

Sebastian Bodu a acceptat duminica invitatia PNTCD de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din partea acestui partid, a anuntat europarlamentarul PDL.

Bodu revine, astfel, in Partidul National Taranesc Crestin-Democrat dupa 20 de ani.

"Accept astazi invitatia PNTCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, dupa mai bine de 20 de ani", a anuntat Bodu intr-o declaratie remisa agentiei Mediafax.

Bodu si-a motivat decizia prin faptul ca alaturi de un partid politic poate face mult mai mult decat daca ar obtine un mandat ca independent.

"Ma pot implica in politica interna, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu initiative care sa schimbe ceva in Romania, in mod direct si nu doar prin intermediul Bruxelles-ului", a explicat Bodu.

Acesta a mai aratat ca prezenta la urne "a ajuns la cote alarmant de scazute" si ca romanii vor sa fie reprezentati de oameni care au avut rezultate in cariera lor profesionala.

"O astfel de politica vrem astazi sa o punem in practica, o politica, o viziune care sa combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNTCD prin parteneriatul cu Initiativa Romania Liberala si, acum, prin implicarea mea si a altora care pot pune umarul la relansarea unui partid incarcat de istorie si traditie, un partid ce merita sa traiasca.

PNTCD a ramas pe fundatia lui Corneliu Coposu", a afirmat Sebastian Bodu.

Invitatia a fost lansata de PNTCD pe 12 martie.

Bodu sustine ca a strans mai mult de 100.000 de semnaturi pentru o candidatura independenta. Europarlamentarul PDL scria la inceputul lunii pe Facebook ca nu va pleca din partid, deoarece nu este "un traseist".

#Sebastian Bodu revenire PNTCD, #Bodu europarlamentare taranisti , #stiri Sebastian Bodu