Bodu, scrisoare deschisa catre Basescu: Becali cere gratierea fara pic de demnitate

Sambata, 15 Martie 2014, ora 15:38
6902 citiri
Bodu, scrisoare deschisa catre Basescu: Becali cere gratierea fara pic de demnitate

Europarlamentarul Sebastian Bodu este revoltat ca Gigi Becali i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa fie gratiat.

Intr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului, remisa redactiei Ziare.com, Bodu face un apel pentru ca cererea lui Becali de gratiere sa fie respinsa.

"Va scriu aceasta scrisoare deoarece in recentele declaratii publice ati lasat deschisa posibilitatea gratierii lui Gigi Becali, condamnat la inchisoare cu executare (si) pentru fapte de coruptie. Declaratia Dumneavoastra ma obliga, atat ca cetatean, dar si ca om implicat in efortul de consolidare a institutiilor statului de drept, sa va adresez apelul public de a respinge gratierea condamnatului Gigi Becali", incepe scrisoarea lui Bodu.

In opinia europarlamentarului, o decizie de gratiere ar reprezenta un semnal negativ atat pentru cei implicati in impunerea legii, cat si pentru romanii care au inceput sa castige increderea in Justitia statului lor.

Gigi Becali, primul interviu din inchisoare - Apel catre Basescu si Ponta: Va rog cu smerenie si dragoste

Bodu continua cu aprecierea ca condamnarea lui Gigi Becali a insemnat un mare pas inainte in procesul de instituire a echilibrului moral si juridic. "Ca si in cazurile Nastase ori al transferurilor din fotbal, sentintele definitive au dat speranta multora ca Justitia devine functionala si nepartinitoare inclusiv cu aceia care s-au comportat ca stapani de facto ai tarii si imuni in fata legii, bazandu-se pe notorietate, pe pozitie politica ori pe avere".

Din aceste motive, scrie Bodu, "o gratiere influentata de campanii pseudoumanitare si manipulatorii, concepute doar ca sa stoarca lacrimi gratuite, ar pune in pericol singurul sprijin pe care il are astazi Justitia: increderea milioanelor de romani care vor sa traiasca intr-o societate morala si dreapta".

Bodu incheie "cu speranta ca veti tine cont de toate acestea si nu veti da curs cererii de gratiere pe care Gigi Becali o cere cu o mila lipsita de orice demnitate, cerere ce pune atat de evident in lumina deosebirea dintre un baci si un cioban".

Apelul lui Bodu vine dupa ce Presedintele Traian Basescu a declarat ca se gandeste "profund" la gratierea lui Becali.

Basescu: Ma gandesc "profund" la gratierea lui Becali. Voi da in curand un raspuns

"Am inteles ca se plange de tratamentul din inchisoare, va trebui sa am o discutie in perioada imediat urmatoare, inteleg ca reclama modul de functionare al penitenciarelor, va asigur ca foarte curand voi avea un raspuns si il voi face public", a spus Basescu, de la tribuna Administratiei Prezidentiale.

Presedintele a fost intrebat de jurnalisti daca s-a gandit sa il gratieze pe Gigi Becali.

"Gandesc profund. E un om intr-o situatie dificila, iar eu sunt intr-o situatie si mai dificila. Nu discutam de o femeie cu patru copii acasa, de o batrana de 80 de ani care a mutat gardul. Va rog sa ma intelegeti ca nu e o decizie usoara", a raspuns seful statului.

Omul de afaceri Gigi Becali i s-a adresat presedintelui Traian Basescu din inchisoare, cerandu-i sa citeasca legea privind drepturile detinutilor care executa pedepse in regim deschis sau sa puna un consilier sa o faca.

Gigi Becali executa o pedeapsa in regim deschis la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta inca din luna iunie 2013, atunci cand s-a dat sentinta definitiva in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Bodu scrisoare Basescu gratiere Becali, #Bodu gratiere Becali , #stiri Sebastian Bodu