Avocatul din Iași care și-a aruncat iubita însărcinată de la etaj, vrea să scape de arest. Strategia aleasă după ce s-a căsătorit în pușcărie

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 13:16
4790 citiri
Avocatul din Iași care și-a aruncat iubita însărcinată de la etaj, vrea să scape de arest. Strategia aleasă după ce s-a căsătorit în pușcărie
Sebastian Felecanu, avocatul arestat pentru crimă FOTO: colaj video camere supraveghere stirileprotv.ro

Avocatul Sebastian Felecanu, judecat în stare de arest pentru omor, după ce și-ar fi aruncat iubita însărcinată de la etajul 6 vrea să scape de arest. Bărbatul invocă nulitatea întregii urmăriri penale.

Crima a avut loc pe data de 18 iunie 2021. Acesta și-ar fi sugrumat iubita însărcinată, Monica Cioată, avocată stagiară la cabinetul său.

Acum vrea să scape de arest, conform avocatului Adrian Cuculis.

”Inculpatul (fost avocat) din Iași care a aruncat-o pe geam pe concubina lui însărcinată, tot avocat, de 26 de ani și care a fost trimis în judecată pentru omor calificat, vrea să scape din arest invocând la ICCJ nulitatea întregii urmăriri penale.

De asemenea, reies și date șocante din anchetă cum că de fapt victima a fost inconștientă la momentul aruncării sale de pe geam.

Este contestat și materialul criminalistic probator iar inculpatul o să încerce săptămâna viitoare la ICCJ să întoarcă soarta procesului.

Urmează ca familia să se constituie la acest moment cu cerere de daune civile morale și materiale în cuantum record având în vedere și starea de graviditate a victimei”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale avocatei ucise

“Martorii care locuiesc în apartamentele situate dedesubt ori lateral faţă de apartamentul în care a avut loc conflictul - într-un bloc turn din zona Târgu Cucu - au declarat că în apartamentul lui Felecanu Sebastian a avut loc un conflict, o femeie a ţipat de mai multe ori „de disperare, ca şi cum se temea de ceea ce voia să-i facă bărbatul”, a strigat de mai multe ori „Nu! Nu! Nu!, ca şi cum nu voia ceva, iar la sfârşit s-a auzit un ţipăt, «Aaaa!» şi o bufnitură”, se arată în actele de urmărire penală.

Monica Cioată ar fi fost sugrumată şi aruncată pe fereastră, spun procurorii. Aceştia mai spun că, în ce priveşte comportamentul violent al avocatului, acesta era determinat de consumul de alcool: Felecanu se îmbăta şi urina prin casă, elocventă în acest sens fiind filmarea realizată de victimă în timpul convieţuirii cu inculpatul, în care acesta urina pe un dulap din dormitor, în timpul nopţii, când se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De altfel, consumul de alcool pare să fie cel care este declanşator pentru manifestările agresive verbal şi fizic ale inculpatului”, se arată în cererea de arestare pronunţată în dosar de magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

Acuzat de crimă, avocatul s-a căsătorit după gratii

Avocatul Sebastian Felecanu s-a căsătorit la doar câteva luni după ce a fost trimis după gratii.

Soția sa este o tânără, studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iași. Căsnicia a fost oficializată joi, 17 noiembrie 2022, în Penitenciarul Iaşi, scrie Ziarul de Iași. Proaspăta soție se numește Luana Elena Bulgariu, are 30 de ani și este originară din Vaslui.

Anterior, ea a absolvit cursurile Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” Iași (fosta universitate de agronomie). Căsătoria a fost oficializată în cadrul penitenciarului deoarece avocatul a fost mutat aici, din arest, imediat după ce a fost trimis în judecată. Aflat în timpul procesului, este posibil ca inculpatul Felecanu să nu beneficieze de aceleaşi drepturi ca un deţinut care execută pedeapsa în regim deschis sau semideschis.

Deţinuţii care execută în aceste două condiţii au drepturi în plus faţă de ceilalţi. De exemplu, căsătoria are loc în penitenciar iar cei doi soţi au dreptul la o vizită intimă de 48 de ore. Cei condamnați în regim deschis sau semideschis pot fi lăsaţi cinci zile în libertate.

Cât despre oficierea căsătoriei, în penitenciar este permisă participarea doar a zece persoane, inclusiv deţinutul. La eveniment nu este permisă şampania, deoarece conţine alcool, şi nici fotografiatul.

#Sebastian Felecanu, #si a aruncat pe geam iubita, #vrea sa scape arest, #proces avocat criminal, #Iasi , #crima iasi