Amănunte noi în cazul morții avocatei ieșene Monica Cioată: urma "desenată" pe pervazul balconului. ”Expertiza arată minciuna”

Joi, 11 Ianuarie 2024, ora 17:04
5175 citiri
Amănunte noi în cazul morții avocatei ieșene Monica Cioată: urma "desenată" pe pervazul balconului. ”Expertiza arată minciuna”
Sebastian Felecanu și Monica Cioată FOTO Arhivă personală

O expertiză în cazul morții avocatei ieșene Monica Cioată scoate la suprafața amănunte noi care l-ar incrimina ca suspect de crimă pe partenerul de viață al tinerei, avocatul Sebastian Felecanu.

Avocatul Adrian Cuculis susține că partenerul femeii ar fi încercat să însceneze sinuciderea acesteia, folosind un pantof pentru a imprima o urmă de talpă pe pervazul balconului, ca și când aceasta l-ar fi folosit drept sprijin ca să sară de la geam. În realitate, raportul publicat de noul expert contractat în investigarea cazului ar arăta, potrivit lui Cuculis, că urma găsită pe pervazul balconului aparține altei perechi de încălțăminte decât cea purtată în seara incidentului de către Monica Cioată.

”Răsturnare de situație în cazul Felecanu de la Iași, acolo unde avocata Monica Cioată a fost aruncată de la geam. Noua expertiză în cauză a scos la iveală minciuna inculpatului. Credem că este foarte posibil ca după ce avocata a fost aruncată de la geam, Felecanu să fi folosit un pantof de-al acesteia pentru a imprima o urmă de talpă în interiorul imobilului pe pervaz, ca și cum aceasta s-ar fi sinucis (aceasta din urmă este concluzia rezonabilă pe care o putem trage).

Noua expertiză arată că primul expert a fost în totală eroare atunci când s-a exprimat că pe marginea pervazului ar exista urma pantofului cu care a fost găsită la parter Monica Cioată. Motiv pentru care a subliniat chiar necesitatea eliminării acestei concluzii și a întregului raport inițial întocmit. Noul expert arată foarte clar că urma de pe geam ce s-a pretins că ar fi fost a Monicăi Cioată, în realitate, nu aparține pantofilor cu care a fost găsită în fața blocului, ci a unei alte încălțăminte.

Pe parcursul audierilor, Felecanu a susținut în mod constant că Monica Cioată s-ar fi aruncat, iar acesta ar fi încercat să o salveze și nu a reușit. Această nouă urmă traseologică îl contrazice total pe Felecanu și-l aduce mai aproape de o posibilă condamnare pe viață”, explică avocatul Adrian Cuculis.

Mortea violentă s-a produs în seara zilei de vineri, 18 iunie 2021, când victima, avocata Monica Cioată, și iubitul acesteia, Sebastian Felecanu, au participat la o nuntă, la restaurantul Elysium, situat la periferia Iașiului.

În acea seară, o angajată i-a observat pe cei doi având o ceartă aprinsă în care au țipat și gesticulat nervos cu mâinile unul către celălalt, însă fără vreo intenție de agresiune fizică. La ora 3.23, cei doi au plecat împreună de la nuntă, ținându-se de mână.

La ora 4.00 dimineața, mașina condusă de Monica Cioată a ajuns în parcarea blocului situat în Iași, pe strada Sărăriei, nr. 6.

Conform cercetărilor post-mortem la faţa locului, victima a fost găsită îmbrăcată în rochia de la nuntă, însă în picioare avea o pereche de pantofi sport, în condiţiile în care la petrecere purtase pantofi cu toc.

Probele au indicat că ea voia să părăsească locuinţa din cauza agresiunilor la care a fost supusă de partenerul de viață.

Raportul medico-legal de necropsie a arătat că Monica Cioată ar fi fost sugrumată, aceasta prezentând echimoze şi excoriații la nivel cervical, produse prin loviri cu mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână), agresiuni ce au determinat o stare de semi-conştienţă sau inconştienţă a victimei.

Un bărbat acuzat de tentativă de viol s-a sinucis în arestul poliției, după ce i s-a comunicat că i s-a prelungit reținerea
Un bărbat acuzat de tentativă de viol s-a sinucis în arestul poliției, după ce i s-a comunicat că i s-a prelungit reținerea
Un bărbat de 39 de ani s-a sinucis în arestul Poliției Argeș, unde se afla de o lună pentru tentativa de viol asupra unei tinere de 19 ani. Incidentul a avut loc la scurt timp după ce i s-a...
Și-a luat viața chiar în arestul Poliției. Cum l-au găsit oamenii legii pe un bărbat din Pitești
Și-a luat viața chiar în arestul Poliției. Cum l-au găsit oamenii legii pe un bărbat din Pitești
Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, a decis să-și pună capăt vieții, miercuri, 17 iulie, chiar în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, cazul fiind anchetat de...
#Sebastian Felecanu, #Monica Cioata, #sinucidere, #expertiza, #rasturnare de situatie , #stiri sociale
  1. Lavrov: Rusia va coopera cu orice președinte al Statelor Unite. Care sunt condițiile Moscovei
  2. S-a dat drept doctor și a păcălit un bărbat să-i dea aproape 6.000 de euro. Magistrații l-au trimis unde îi e locul
  3. Femeie găsită moartă într-o piscină din Craiova. Polițiștii încearcă să afle dacă a fost crimă sau accident
  4. Minor de 13 ani din Sălaj, bătut și violat de un individ fără scrupule. Decizia magistraților în acest caz terifiant
  5. Scene teribile pe un drum din Tulcea. 12 autoturisme şi un microbuz au fost surprinse de o viitură puternică VIDEO
  6. Un înalt oficial rus a cerut să fie trimis pe frontul din Ucraina. Alexandr Kibovski fusese condamnat pentru luare de mită
  7. Guvernul de la Kiev cere majorarea taxelor pentru a putea susține efortul de război. Cum arată bugetul de apărare
  8. Directorul care a extins plajele pe litoralul românesc părăsește ABADL. Cine îi va lua locul SURSE
  9. Volodimir Zelenski și-a întâlinit marele rival pe un aeroport din Londra. Participarea la summitul Comunității Politice Europene
  10. Zelenski l-a atacat voalat pe Viktor Orban la summitul CPE. "Unii ar putea fi tentaţi să-şi trădeze vecinii"