Aberatia zilei: Chiulangiul Ghita plange la portita

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 07:45
10730 citiri
Aberatia zilei: Chiulangiul Ghita plange la portita
Foto: Digi24 (Arhiva)

Deputatul Sebastian Ghita, membru in grupul PSD, s-a plans de nenumarate ori ca procurorii DNA il impiedica sa isi exercite mandatul, interzicandu-i explicit prezenta in Parlament. Uitandu-ne, insa, pe site-ul Camerei Deputatilor, ne-a bufnit rasul.

Sebastian Ghita a facut reclamatii, sesizari, contestatii si tot ce s-a mai putut face pentru a fi lasat sa paraseasca Ploiestiul si sa vina la Parlament. A dat zeci de declaratii in care s-a plans de restrictia impusa de procurorul de caz, ba chiar l-a amenintat pe acesta ca il da pe mana procurorului general Tiberiu Nitu.

Mai mult, Sebastian Ghita a trimis o scrisoare si la Comisia Juridica din Camera, cerandu-le colegilor sa reactioneze, spunand ca decizia de a i se interzice prezenta la lucrarile parlamentare este "extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercusiuni asupra democratiei in Romania".

Totul, in numele alegatorilor din circumscriptia electorala nr. u777-031 PRAHOVA, colegiul uninominal nr. 4, care l-au votat in 2012 (cum altfel?).

Impresionati de insistenta cu care Sebastian Ghita si-a dorit sa se prezinte la dezbaterile din Parlament, am zis sa vedem si noi cu ce activitate parlamentara se poate lauda amicul premierului Ponta. Surpriza!

Conform informatiilor furnizate de pagina special dedicata lui Sebastian Ghita pe site-ul Camerei Deputatilor, in aproape 3 ani de mandat, acesta se poate lauda cu exact 2 (doua, II, two, deux etc.) luari de cuvant in plen.

Mai exact, prima interventie a avut loc in 20 decembrie 2012, cand a depus juramantul, si a durat 31 de secunde, iar a doua interventie, de 28 de secunde, a fost in 21 decembrie 2012, cand s-a discutat despre componenta comisiilor parlamentare si programul Guvernului.

"Total durata video: 0h 00m 59 s", scrie pe site-ul Camerei Deputatilor despre Sebastian Ghita.

Mai mult, de pe pagina lipsesc categoriile "initiative legislative" si "intrebari si interpelari", care apar la majoritatea colegilor sai, de unde putem deduce ca Sebastian Ghita nu a avut pana acum de-a face cu asa ceva.

In ceea ce priveste prezenta la vot, aceeasi sursa ne arata ca din cele 3.045 de voturi electronice inregistrate in actuala legislatura, Sebastian Ghita apare ca "reprezentand interesele alegatorilor" la doar 431 (14%).

Foto: site Camera Deputatilor

Daca Parlamentul n-ar fi fost umflat artificial de legea electorala mosita de Viorel Hrebenciuc, Institutul de Politici Publice ar fi putut beneficia in continuare de informatii exacte cu privire la prezenta si voturile date de senatori si deputati, caz in care, cu siguranta, Sebastian Ghita s-ar fi aflat in celebrele topuri ale chiulangiilor, alaturi de alti veterani, in frunte cu Crin Antonescu.

Marko, Ponta, Antonescu si Voiculescu - topul chiulangiilor din Parlament - IPP

PNL si Crin Antonescu, in topul chiulangiilor de la Parlament

Si atunci de ce a lacrimat pe la usile institutiilor Sebastian Ghita, de dorul colegilor deputati, daca tot n-a dat pe la Parlament atata timp?

Ghita poate merge in Parlament, doar ca... e vacanta. Inalta Curte i-a dat voie sa plece din Ploiesti (Video)

Cert este ca i-a mers. Vineri, Inalta Curte a inlaturat masura impusa de DNA, permitandu-i lui Sebastian Ghita sa isi exercite mandatul de deputat. Prea tarziu, Parlamentul a intrat in vacanta.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Ghita vot parlament, #Ghita vot deputat, #Ghita absent Parlament, #Ghita control judiciar , #DNA