Aberatia zilei: Ghita, la DNA cu bufnita

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 14:26
10662 citiri
Aberatia zilei: Ghita, la DNA cu bufnita
Foto: Captura video Antena 3

Cum reuseste un iluzionist sa-si faca trucurile fara ca publicul sa prinda dedesubturile? Prin distragerea atentiei. O mana le arata inspre ceva in timp ce cealalta infaptuieste magia.

Si trebuie sa recunoastem ca politica damboviteana e plina de Houdini. Iar unul extrem de abil este Sebastian Ghita.

Numar dupa numar, reprezentatie dupa reprezentatie, Ghita scoate fara sa clipeasca rapoarte falsificate de plagiat din maneca, declaratii "incendiare", dar fara probe, pe gura sau bufnite si cucuvele mov din joben. Si toate cu audienta maxima, pe treptele celor mai importante institutii de justitie.

Asa s-a intamplat si marti cand, la DNA Ploiesti, Ghita a venit cu doua bufnite pe care a spus ca le-a primit in trecut de la Laura Codruta Kovesi si, suparat ca sefa DNA nu vrea sa recunoasca prietenia cu el, i le-a adus inapoi.

"Pentru ca doamna Kovesi tot spune ca nu a existat o relatie intre noi, venind ieri la Ploiesti mi-am adus aminte ca la una dintre vizite mi-a facut cadou doua bufnite. Si m-am gandit sa le dau inapoi pentru ca am vazut eu la Vanghelie si la Geoana ca dupa ce au dat ceasurile inapoi nu au mai avut nicio problema", le-a spus Sebastian Ghita jurnalistilor care il asteptau la sediul DNA Ploiesti.

Dupa aproximativ 20 de minute, Ghita a iesit tot cu bufnitele in brate si a inceput sa le povesteasca reporterilor cum si de ce nu i le-au primit procurorii DNA.

"Nu le-au primit (bufnitele, n.red.). Au zis ca dansii sunt unitate autonoma independenta si nu se intalnesc cu dna Kovesi sa i le dea. A fost un gest cu care am vrut sa spun ceva. Daca tot ne-am apucat sa aflam totul in tara asta si suntem atata de viteji, hai sa aflam", si-a inceput Ghita numarul de magie.

Jurnalistii l-au intrebat insa de ce s-a prezentat, totusi, la DNA. Deputatul si-a continuat scamatoriile: "Am informatii destul de solide care ma fac sa cred ca in perioada urmatoare Tariceanu, Basescu, Ponta si ati vazut si Blaga... li s-au facut dosare ca sa fie scosi din politica. Dosare pe campanii electorale. Si Dragnea si Geoana vor fi acolo".

Cum presa insista cu intrebarea "De ce ati fost totusi la DNA?", Ghita a raspuns plictisit: "astazi a fost o chestiune procedurala, o extindere a urmaririi penale, chestiuni din astea de campanie electorala".

Apoi a reluat energic spectacolul. "Am intentia sa merg la Parchet si sa mai duc niste probe (in dosarul deschis dupa ce s-a autodenuntat ca ar fi falsificat raportul din 2012 care atesta ca teza de doctorat a lui Kovesi nu e plagiata) ".

In cazul in care ati ratat, luni Ghita s-a dus la Parchet unde a sustinut ca a dat declaratii in dosarul Black Cube, firma israeliana care ar fi fost contractata sa o spioneze pe sefa DNA. Mai mult, Ghita a spus ca a vorbit cu procurorii si de "adresa secreta" de mail care, potrivit acestuia, ar fi fost folosita de sefa DNA - cucuveauamov.gmail.com. La scurt timp, DIICOT a precizat ca Ghita nu a fost audiat in dosarul Black Cube si nici in legatura cu vreo cucuvea.

Insa nu va ganditi ca Ghita nu are explicatia pentru aceasta dezmintire.

"Vizavi de procedura de aseara imi mentin ce am spus: am dat declaratii, am avut discutii filmate cu acei domni de acolo, care m-au intrebat despre subiectul Black Cube si la sfarsit despre subiectul cucuveaua mov. Si am stabilit ca, fiind tarziu, sa vin la o alta data sa punem in scris.

Cine a trimis acel SMS cu pozitia DIICOT-ului cred ca a gresit si nu a vrut decat sa arunce stirea ca nu am dat declaratii. Eu am dat declaratii doar ca nu au fost puse si in scris la acel moment", si-a incheiat Ghita reprezentatia de marti dimineata.

Cat despre dosarul in care DNA ar fi dispus acum extinderea urmaririi penale, Ghita nu a precizat care dintre ele este, dar si daca ar fi facut-o am fi asteptat anuntul oficial de la procurori pentru a avea certitudinea ca va oferim o informatie sigura.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Ghita bufnite DNA cadou Kovesi, #Ghita cucuveaua mov DNA Kovesi, #Ghita prieten Kovesi dosare DNA , #DNA