Aberatia zilei: Internetul si interpretul l-au scapat pe Ghita de audierea judecatorilor

Joi, 22 Iunie 2017, ora 14:01
6973 citiri
Aberatia zilei: Internetul si interpretul l-au scapat pe Ghita de audierea judecatorilor
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Sebastian Ghita, fugarul capturat in Serbia cu acte false, nu a putut fi audiat, joi, prin sistem videoconferinta din cauza... conexiunii proaste la Internet si a interpretului care nu s-a prezentat in sala de judecata de la Tribunalul Prahova.

Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de judecatorul Alina Pavel-Anton, purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova, care ne-a explicat cum au stat lucrurile in timpul videoconferintei prin intermediul careia ar fi trebuit audiat Sebastian Ghita.

"S-a facut conexiunea, a durat o perioada, dupa care s-a intrerupt. Nu se stie foarte clar daca a fost o problema tehnica sau ce s-a intamplat. Pur si simplu, nu s-a putut reface conexiunea din punct de vedere tehnic", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova.

Intrebata daca au fost incercate diverse conexiuni sau alte modalitati de conectare, Alina Pavel a spus ca nu stie acest lucru, dar a precizat ca prima conexiune "s-a facut prin intermediul STS".

Colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS, a declarat insa pentru Ziare.com ca nu au existat probleme tehnice si daca au existat acestea nu au fost din vina STS.

Al doilea motiv pentru care Sebastian Ghita, aflat sub control judiciar in Serbia, nu a putut fi audiat astazi de judecatorii din Romania a fost lipsa interpretului.

"In ceea ce priveste lipsa interpretului, s-au tot facut demersuri de catre instanta, s-a identificat un interpret, care pur si simplu astazi nu s-a prezentat. Nu stiu numele lui. Ideea este ca s-a luat legatura cu un alt interpret care va veni la urmatorul termen de judecata, fixat pentru 6 iulie", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova.

Judecatorii trebuiau sa decida astazi daca emit sau nu al patrulea mandat de arestare pe numele fostului deputat PSD, de data aceasta in dosarul Hidro Prahova, in care procurorii reclama fraude cu fonduri europene. In acest dosar mai sunt implicati Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, dar si Mircea Cosma, fostul presedinte al Consiliului Judetan Prahova si lider de marca al PSD.

Intr-o lume a internautilor, in care bunicii vorbesc cu nepotii pe Skype la orice ora din zi si din noapte, nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva cineva face misto de justitia din Romania, sustinand ca audierea patronului media care a facut o avere impresionanta prin afaceri cu statul (desfasurate chiar pe piata IT&C!) nu poate avea loc din motive atat de puerile.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...