Ziare.com

Corpul de control al premierului a gasit probleme la Inspectia Muncii in administrarea programului Revisal. E implicata firma fondata de Ghita

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 15:12

   

Corpul de control al premierului a gasit probleme la Inspectia Muncii in administrarea programului Revisal. E implicata firma fondata de Ghita
Inspectia Muncii a abordat mentenanta, asistenta tehnica si suportul sistemului informatic REGES/REVISAL, in perioada mai 2015 - aprilie 2020, intr-un mod neunitar, "fapt care a generat riscuri atat in functionarea sistemului informatic, cat si in cheltuirea fondurilor publice cu aceasta destinatie."

Concluziile apartin Corpului de Control al prim-ministrului care a efectuat o actiune de control la Inspectia Muncii ("IM") care a vizat perioada 1 ianuarie 2017 - prezent. Raportul de control a fost finalizat la data de 28 aprilie 2020 si transmis catre Cabinetul Prim-ministrului - spre informare, Inspectiei Muncii - spre analiza si valorificare si Ministerului Muncii - pentru analiza si dispunerea masurilor necesare.

REGES/REVISAL este Registrul National de Evidenta a Salariatilor. Corpul de Control al premierului arata ca in mentenanta, asistenta tehnica si suportul sistemului informatic a acestei baze de date a fost implicata timp de 24 de luni si societatea Teamnet International SA.

"In perioada mai 2015 - aprilie 2020, mentenanta, asistenta tehnica si suportul sistemului informatic REGES/REVISAL, necesare in vederea sprijinirii inspectorilor de munca precum si persoanelor fizice si juridice au fost asigurate in baza unor contracte de prestari servicii cu societatile All Business Management SRL si World Professional Services SRL doar pentru o perioada de aproximativ 14 luni (23,33% din timp), in restul perioadei fiind realizate de catre personalul Serviciului Informatica in comun cu societatea Teamnet International SA (24 luni - cca. 40% din timp) si de catre personalul Serviciului Informatica (22 luni - cca. 36,67% din timp)," dezvaluie inspectorii guvernamentali, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Teamnet, trimisa in judecataTeamnet International SA a fost fondata in 2001 de fostul deputat PSD Sebastian Ghita si este specializata in servicii de integrare si dezvoltare software si consultanta in domeniul IT.

Politicianul a iesit din societate in anul 2012, cand a intrat in Parlament. In portofoliul de clienti ai Teamnet s-au aflat mai multe institutii si companii ale statului.

In octombrie 2019, companiile Asesoft International si Teamnet International fondate de Sebastian Ghita, fratele si cumnatul fostului parlamentar, Alexandru Ghita si Cristian Anastasescu, au fost trimisi in judecata de DNA intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul IT.

Citeste si: Firmele, rudele si apropiatii lui Sebastian Ghita, judecati intr-un dosar cu prejudiciu de 100 milioane de lei

Apelul unic, nefunctionalCorpul de control al premierului a descoperit mai multe probleme la Inspectia Muncii. Una dintre acestea este structura specializata care preia centralizat apelurile comunicate de Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta si organizeaza sistemul de directionare a acestora catre inspectoratele teritoriale de munca.

"In perioada 2017 - 2020, la nivelul IM, serviciul de urgenta care trebuia sa preia centralizat apelurile comunicate de Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta in domeniul securitatii si al sanatatii in munca nu a fost functional, asa cum a prevazut art. 3 paragraf C lit. s) din ROF IM, aprobat prin HG nr. 1377/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv asa cum prevede art. 11 din ROF IM aprobat prin HG nr. 488/2017, cu modificarile si completarile ulterioare," precizeaza inspectorii guvernamentali.

Nu s-au facut controale in unele judeteO alta problema a vizat controalele pe care directiile din cadrul IM trebuiau sa le faca in judete.

"In perioada 2017-2019, inspectorii de munca din cadrul IM nu au efectuat toate controalele propuse prin graficele de control aferente acestor ani, astfel un numar de 4 inspectorate teritoriale de munca, respectiv Bucuresti, Prahova, Teleorman si Vaslui, nu au fost verificate de catre inspectorii din cadrul DCRM, DCSSM si SSPPP, " arata sursa citata.

Concluzionand, in perioada 2017-2019, IM si-ar fi exercitat in mod deficitar una dintre principalele functii ale managementului, si anume functia de control, indeplinindu-si partial atributiile privind organizarea si controlul asupra aparatului propriu si a institutiilor subordonate.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7155 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Asa e, dar minoritarul asta din .................

cartierul cocalarilor ploiesteni mai este dat in urmarire internationala? Abia astept momentul in care o sa se intoarca cu bratari si sa dea inapoi toti banii smangliti de la noi toti!

Banii nu-i mai are că au fost impărțiți.

Cum credeți că a caștigat licitațiile? SRI-ul și STS-ul de ce nu a informat guvernul și DNA-ul? Sau erau impreună la vilele K1, K2 și parleau porcul ori alergau prin vie! Nu plecați după fentă, că știau toți cat de bine mergea soft-ul dar firmele lui Ghiță, nu erau doar ale lui! Doar nu aveau să-și ancheteze acționarii firmele!
Și despre Safi, Caritas, FNI, HexiFarma, Microsoft știa toată lumea! Și ... Ce dacă?
Noapte bună și nu ieșiți la grătar. In pădure vă prinde SARS-covidul, că lupi nu avem prea mulți! Le-am tăiat pădurea!

Sunt doar doua bratarile cu care trebuie intors

se pare ca personajul este unul deosebit de important la frageda lui varsta.
Probabil este atat de protejat datorita faptului ca este tata.
Se stie ca majoritatea romanilor nu sunt tati, iar daca sunt, atunci nu sunt atat de eficienti.

Multi fani ai facocerului pe-aici.

.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor