Curtea de Apel Ploiesti a decis sa retraga cererea de extradare a lui Sebastian Ghita

Marti, 12 Martie 2019, ora 21:16
4053 citiri
Curtea de Apel Ploiesti a decis sa retraga cererea de extradare a lui Sebastian Ghita
Foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax/Hepta.ro

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, retragerea cererii de extradare emise pe numele lui Sebastian Ghita, considerand ca a ramas fara temei, dupa ce a fost anulat ultimul mandat de arestare preventiva.

Potrivit portalului instantei, Curtea de Apel Ploiesti a admis sesizarea formulata de Biroul Executari Penale din cadrul Curtii de Apel Ploiesti - Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori si de Familie.

"In consecinta, constata ca nu mai subzista conditiile prevazute de lege pentru a se solicita extradarea numitului Ghita Sebastian Aurelian, in temeiul mandatului de arestare preventiva nr. 2/UP/14.04.2017 emis de Curtea de Apel Ploiesti, si dispune retragerea cererii de extradare intemeiate pe acest mandat de arestare preventiva", se arata in incheiere.

Solutia instantei poate fi contestata in termen de 24 de ore de la pronuntare.

Magistratii din Prahova, dar si cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au revocat, rand pe rand, in ultimii doi ani, de cand Sebastian Ghita a plecat din Romania, cinci mandate de arestare preventiva cerute de procurorii DNA Ploiesti.

Procurorii au cerut arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat in cinci dosare. Este vorba de dosarul "Hidro Prahova", in care Ghita este cercetat pentru coruptie alaturi de Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, de dosarul Asesoft, in care fostul parlamentar a fost trimis in judecata alaturi de fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, de dosarul fostilor procurori si politisti din Prahova, in care Sebastian Ghita a fost trimis in judecata si achitat in prima instanta, dar si de dosarul cunoscut drept "Ponta-Blair", in care afaceristul este acuzat ca ar fi platit vizita in Romania a fostului premier britanic si in dosarul Teamnet, in care anchetatorii il acuza pe Ghita ca ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme pentru contracte cu statul.

In 18 aprilie 2018, Curtea de Apel Ploiesti a admis cererea formulata de Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala-Biroul National INTERPOL prin care s-a solicitat extradarea fostului deputat, avand ca baza mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau.

Curtea Suprema de Justitie din Serbia a respins, insa, cererea autoritatilor romane privind extradarea si a stabilit ca este eligibil pentru obtinerea azilului.

Ghita se poate intoarce liber in tara. Curtea de Apel Ploiesti a revocat ultimul mandat de arestare pe numele lui

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sebastian Ghita extradare, #Sebastian Ghita Serbia , #DNA