Curtea de Apel Ploiesti a decis sa retraga cererea de extradare a lui Sebastian Ghita

Marti, 12 Martie 2019, ora 21:16
4053 citiri
Curtea de Apel Ploiesti a decis sa retraga cererea de extradare a lui Sebastian Ghita
Foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax/Hepta.ro

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, retragerea cererii de extradare emise pe numele lui Sebastian Ghita, considerand ca a ramas fara temei, dupa ce a fost anulat ultimul mandat de arestare preventiva.

Potrivit portalului instantei, Curtea de Apel Ploiesti a admis sesizarea formulata de Biroul Executari Penale din cadrul Curtii de Apel Ploiesti - Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori si de Familie.

"In consecinta, constata ca nu mai subzista conditiile prevazute de lege pentru a se solicita extradarea numitului Ghita Sebastian Aurelian, in temeiul mandatului de arestare preventiva nr. 2/UP/14.04.2017 emis de Curtea de Apel Ploiesti, si dispune retragerea cererii de extradare intemeiate pe acest mandat de arestare preventiva", se arata in incheiere.

Solutia instantei poate fi contestata in termen de 24 de ore de la pronuntare.

Magistratii din Prahova, dar si cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au revocat, rand pe rand, in ultimii doi ani, de cand Sebastian Ghita a plecat din Romania, cinci mandate de arestare preventiva cerute de procurorii DNA Ploiesti.

Procurorii au cerut arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat in cinci dosare. Este vorba de dosarul "Hidro Prahova", in care Ghita este cercetat pentru coruptie alaturi de Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, de dosarul Asesoft, in care fostul parlamentar a fost trimis in judecata alaturi de fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, de dosarul fostilor procurori si politisti din Prahova, in care Sebastian Ghita a fost trimis in judecata si achitat in prima instanta, dar si de dosarul cunoscut drept "Ponta-Blair", in care afaceristul este acuzat ca ar fi platit vizita in Romania a fostului premier britanic si in dosarul Teamnet, in care anchetatorii il acuza pe Ghita ca ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme pentru contracte cu statul.

In 18 aprilie 2018, Curtea de Apel Ploiesti a admis cererea formulata de Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala-Biroul National INTERPOL prin care s-a solicitat extradarea fostului deputat, avand ca baza mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau.

Curtea Suprema de Justitie din Serbia a respins, insa, cererea autoritatilor romane privind extradarea si a stabilit ca este eligibil pentru obtinerea azilului.

Ghita se poate intoarce liber in tara. Curtea de Apel Ploiesti a revocat ultimul mandat de arestare pe numele lui

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Sebastian Ghita extradare, #Sebastian Ghita Serbia , #DNA