DNA respinge cautiune propusa de Ghita - ar putea cere din nou incuviintarea arestarii (Video)

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 10:35
3424 citiri
DNA respinge cautiune propusa de Ghita - ar putea cere din nou incuviintarea arestarii (Video)
Foto: Ziare.com

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti au respins, luni, varianta de cautiune depusa de Sebastian Ghita.

DNA Ploiesti a anuntat, luni, ca bunurile puse la dispozitia procurorilor de deputatul Sebastian Ghita pentru plata cautiunii de 13 milioane de euro nu acopera aceasta suma.

Evaluarea bunurilor mobile si imobile a fost facuta, la solicitarea DNA, de un specialist care a ajuns la concluzia ca acestea nu sunt suficiente pentru a acoperi cautiunea de 13 milioane de euro, transmite Digi 24.

Ca sa scape de arest, Ghita a depus garantii de 13 milioane de euro (Surse)

Decizia procurorilor va trebui confirmata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, joi, si cel mai probabil lui Sebastian Ghita i se va cere sa aduca garantii suplimentare.

Daca nu se va ajunge la o intelegere intre deputat si procurori, cei din urma pot solicita din nou aviz pentru arestare din partea Camerei Deputatilor, pentru ca nu s-au intrunit conditiile din controlul judiciar pe cautiune.

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, Sebastian Ghita a declarat ca se va conforma cererilor procurorilor.

"Eu consider ca am respectat legea si m-am conformat conditiilor impuse. Procedurile descrise in Codul de Procedura Penala sau in alte legi nu sunt deloc clare in ceeea ce priveste felul, modul, momentul in care aceasta cautiune trebuie si poate fi platita (...) O sa incerc, asa cum au dispus domnii procurori, sa ma conformez cererilor dansilor, chiar la modul mai strict. Sper sa si pot, pentru ca lucrurile au o dimensiune considerabila, nu e o chestiune usoara. Trebuie sa ma sfatuiesc cu avocatii mei si sa vad cum si in ce masura ma pot inscrie in aceste conditii mai restrictive dispuse de procurori", a declarat acesta.

Sebastian Ghita se afla sub control judiciar pe cautiune in dosarul in care este acuzat de luare de mita, santaj si cumparare de influenta.

Ghita contesta in instanta cautiunea record de 13 milioane de euro

Deputatul este urmarit penal in acest dosar pentru doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; doua infractiuni de dare de mita; santaj; cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Pe 31 martie, procurorii DNA Ploiesti au dispus masura controlului judiciar pe cautiune fata de deputatul Sebastian Ghita, fiind stabilita suma de 13 milioane de euro. Controlul judiciar pe cautiune in cazul lui Sebastian Ghita a fost dispus, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea DNA de retinere si arestare preventiva a deputatului.

In acelasi dosar mai sunt cercetati penal procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul subsecretar de stat in MAI, Viorel Dosaru, si fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas. Acestia sunt acuzati ca au permis accesul deputatului la informatii dintr-un dosar care nu erau destinate publicitatii, scopul constand in zadarnicirea unei anchete penale, dar si in protejarea intereselor unor persoane si firme cercetate in cauza respectiva.

Cautiune record pentru Sebastian Ghita: 13 milioane de euro

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#DNA respins cautiune Ghita, #DNA bunuri cautiune Ghita, #DNA cautiune Sebastian Ghita, #Sebastian Ghita cautiune record , #DNA