Firmele fondate de Ghita nu pot intra acum in insolventa, a decis tribunalul

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 19:20
2296 citiri
Firmele fondate de Ghita nu pot intra acum in insolventa, a decis tribunalul
Foto: lemnucs.com

Tribunalul Prahova a interzis, vineri, initierea procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA si SC Teamnet International SA, interdictia fiind valabila pe o durata de 60 de zile.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 24 de ore de la comunicare.

Tot vineri, intr-un alt dosar, magistratii aceleiasi instante au respins contestatia depusa de compania Teamnet la masura sechestrului asigurator instituita de DNA pe bunuri ale companiei in dosarul in care aceasta este urmarita penal.

In acelasi dosar, completul de judecata de la Tribunalul Prahova a admis partial o cerere formulata de directorul general al Teamnet, Bogdan Padiu, dispunand instituirea sechestrului pe doar o treime dintr-un cont detinut de acesta, nu pe intregul cont asa cum stabilise DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Tribunalului Prahova sa interzica initierea procedurilor de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA si SC Teamnet International SA, detinute pana in 2012 de Sebastian Ghita.

Solicitarea procurorilor anticoruptie este facuta in contextul in care in 29 martie 2017 a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva celor doua firme pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta in forma continuata si spalare a banilor in forma continuata.

"De asemenea, in cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile apartinand inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. si S.C. TeamnetInternational S.A. pana la concurenta sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei", preciza DNA.

Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, a anuntat, in 20 martie, ca a depus cererea de deschidere a procedurii de insolventa la Tribunalul Prahova si se va concentra in continuare pe reducerea costurilor operationale.

"Am luat aceasta decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne sustine mai departe ca business si pentru a ne onora angajamentele fata de angajati, clienti, parteneri si furnizori. In perioada imediat urmatoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operationale si optimizarea proceselor interne, mentinand in acelasi timp competentele existente in cadrul companiei", a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, in cadrul comunicatului.

In ceea ce priveste compania Asesoft International, pe numele acesteia a fost deschis la Tribunalul Prahova un proces care are ca obiect procedura insolventei inca din luna august a anului 2014.

Procesul a fost deschis de catre compania Transas Marine International AB, reprezentata in instanta de catre firma de avocatura Musat si Asociatii. Procesul este inca pe rolul Tribunalului Prahova, iar urmatorul termen este stabilit pentru data de 27 aprilie.

Administratorul SC Asesoft International, Cristian Anastasescu, si directorul SC Teamnet International, Bogdan Padiu, sunt urmariti penal, sub control judiciar, pentru complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata, precum si constituire a unui grup infractional organizat, in cel de-al cincilea dosar in care e cercetat fostul deputat Sebastian Ghita.

Luni, Curtea de Apel Ploiesti a respins definitiv contestatia depusa de avocatii lui Sebastian Ghita la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat, in al cincilea dosar de coruptie in care acesta este urmarit penal de catre procurorii DNA.

In plus, judecatorii CA Ploiesti au admis contestatia DNA si au dispus arestarea si pentru infractiunea de constituire de grup infractional organizat, in conditiile in care instanta de fond considerase ca nu exista suficiente probe pentru aceasta infractiune si a emis mandatul doar pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Ghita.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#tribunal insolventa Teamnet Ghita Asesoft , #DNA