Fostii ministri Banicioiu si Nicolaescu neaga ca Sebastian Ghita ar fi intervenit la ei pentru anumite decontari

Luni, 06 Martie 2017, ora 16:50
2850 citiri
Fostii ministri Banicioiu si Nicolaescu neaga ca Sebastian Ghita ar fi intervenit la ei pentru anumite decontari
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Fostii ministri ai Sanatatii Nicolae Banicioiu (PSD) si Eugen Nicolaescu (PNL) dezmint categoric ca Sebastian Ghita ar fi intervenit la ei pentru a face decontari in favoarea unei firme, asa cum a declarat un martor la DNA.

Nicolae Banicioiu a declarat luni, la Parlament, ca Sebastian Ghita nu a intervenit niciodata la el pentru a face respectivele decontari, social-democratul sustinand totodata ca dosarul electronic al pacientului nu s-a facut in timpul mandatului sau la conducerea Ministerului Sanatatii.

Declaratiile au fost facute dupa ce jurnalistii i-au spus ca in documentele procurorilor apar informatii potrivit carora Sebastian Ghita intervenea la ministri pentru a face anumite decontari.

"La mine nu. Am vazut si eu stirea. Cred ca ar trebui sa ii cereti explicatii, nu cred ca e vorba de numele meu", a replicat Banicioiu.

De asemenea, intrebat daca il cunostea bine pe Sebastian Ghita, social-democratul a sustinut ca nu se cunosteau atat de bine cum afirma presa.

"Il cunosteam ca si coleg de partid, nu il cunosteam atat de bine cum spuneti dumneavoastra, dar, referitor la ce m-ati intrebat, am vazut ca era vorba de dosarul electronic al pacientului. Parca asta a aparut si in comunicarea oficiala si in date. Din cate imi aduc eu aminte, cred ca in 2013 s-a format sau chiar inainte de 2013. Dar sigur nu in mandatul meu", a completat fostul ministru.

Chestionat in continuare daca a avut vreodata vreo discutie cu Sebastian Ghita despre acest subiect, Banicioiu a raspuns negativ.

Intrebat si daca Sebastian Ghita a venit vreodata la el in birou ca sa ii ceara vreo interventie, social-democratul a spus: "Niciodata".

La randul sau, fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu (PNL), a declarat ca nu il cunoaste pe Sebastian Ghita, iar acesta probabil ca minte.

"Am vazut si eu aceste informatii pe care mass-media le-a dat. Recunosc ca am ramas foarte suprins, stiind ca nu am avut niciodata niciun fel de relatie cu Sebastian Ghita, nici oficiala si nici neoficiala. Nu pot sa spun decat ca Sebastian Ghita mintea probabil in stanga si dreapta ca da, ca sa poata sa-si rezolve problemele", a comentat Eugen Nicolaescu aparitia numelui sau in dosarul lui Ghita.

Fostul ministru a afirmat ca Ministerul Sanatatii nu a beneficiat de contracte de informatizare, ele fiind derulate de CNAS, care este ordonator de credite separat.

"Nu are nicio legatura cu bugetul Ministerului Sanatatii. De aceea, va spun, cred ca Sebastian Ghita, asa cum il stim toti, mitoman, s-a comportat si in aceasta situatie, ca in general", a spus el.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca nu a fost chemat la audieri pana acum pe acest subiect, afland din presa despre acuzatii, dar nu ar avea niciun fel de problema sa explice procurorilor situatia, desi nu crede ca va fi chemat.

"N-au de ce, nu exista, banuiesc, praf de proba sau de dovada pentru ca procurorii nu isi pierd vremea cu prostiile lui Ghita", a spus liberalul.

Fostul deputat Sebastian Ghita a cerut, in repetate randuri, reprezentatilor Siveco Romania bani pentru a interveni in favoarea acestei companii la politicieni cu functii importante, intre care Victor Ponta, Valerian Vreme, Eugen Nicolescu, Nicolae Banicioiu sau Zsolt Nagy, dar si pe langa fostul sef al CNAS Doru Badescu si cel al APIA Doru Nechiti, se arata in referatul cu propunere de arestare preventiva formulat pe numele lui Ghita.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva intocmit de DNA in cel mai nou dosar al lui Sebastian Ghita, fostul deputat ar fi cerut, timp de mai multi ani si in repetate randuri, zeci de milioane de lei de la reprezentantii Siveco Romania pentru a-si folosi influenta in favoarea acestei firme. Printre cei la care Ghita ar fi promis ca intervine in favoarea Siveco se numara politicieni cu functii importante de la PSD, dar si de la alte partide, dar si directori de institutii publice.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Banicioiu Nicolaescu contracte Ghita DNA , #DNA