Ghita confirma ca el e omul de afaceri din noul dosar al lui Ponta: Ideea ca Tony Blair participa la spalare de bani, halucinanta

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 15:23
11554 citiri
Ghita confirma ca el e omul de afaceri din noul dosar al lui Ponta: Ideea ca Tony Blair participa la spalare de bani, halucinanta
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sebastian Ghita a comentat, marti dupa-amiaza, noul dosar al lui Victor Ponta, in care fostul premier este acuzat, printre altele, si de complicitate la spalare de bani.

Ghita a confirmat ca el este omul de afaceri despre care DNA spune ca i-ar fi oferit lui Ponta 220.000 de euro pentru a organiza o vizita in Romania a unei "personalitati politice straine", despre care deputatul spune ca era Tony Blair.

"Am citit comunicatul DNA acum si, asa cum ma asteptam, acuzatiile vizeaza o vizita a fostului prim-ministru al Marii Britanii in Romania, acum 5 ani.

Practic, acuzatia este e ca i-am dat mita lui Ponta, sa-l aduca pe fostul prim-ministru Tony Blair, pentru ca mai tarziu sa fiu 'confirmat' pe liste. Ideea ca fostul prim-ministru Tony Blair participa la operatiuni de spalare de bani este iar una halucinanta", a declarat Sebastian Ghita, pentru Stiri pe surse.

Deputatul, inscris recent in Partidul Romania Unita, sustine ca noul dosar al fostului presedinte al PSD este o actiune impotriva PRU, formatiunea care vrea sa il propuna din nou pe Ponta pentru functia de premier.

La iesirea de la ICCJ, Sebastian Ghita a spus ca urmeaza sa mearga la DNA Ploiesti, unde a fost citat in noul dosar al lui Victor Ponta. Intrebat daca se asteapta sa fie si el pus sub control judiciar, ca Victor Ponta, deputatul a raspuns: "Avand in vedere masurile luate in ultimii doi ani in dosare cred ca voi beneficia de un anumit tratament".

Acesta a precizat ca il deranjeaza foarte mult faptul ca, asa cum parintii sai cereau voie de la Securitate pentru a pleca din tara, asa trebuie sa procedeze si el.

"Eu sunt dator nu numai ca om si roman, ci si ca parlamentar sa spun ca ne apropiem de momentul in care incepem sa acceptam ca in tara asta nu mai avem libertate", a adaugat Ghita.

Amintim ca Victor Ponta a fost pus timp de doua luni sub control judiciar de catre procurorii DNA. Acesta este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine - pentru el sau pentru altcineva - bani sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani.

Procurorii spun ca fostul premier ar fi luat 220.000 de euro pentru a organiza o vizita in Romania a unei "personalitati politice straine".

Citeste si reactia lui Victor Ponta dupa ce DNA l-a pus sub control judiciar

DNA a informat ca vizita politicianului strain a fost organizata printr-o organizatie nonprofit si apolitica pentru a induce ideea ca intalnirea ar fi avut loc la initiativa sa si nu a lui Ponta.

Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala a organizat in 2012 conferinta cu tema "Viitorul Europei in noua ordine globala", iar fostul premier britanic Tony Blair s-a aflat la Bucuresti in calitate de speaker la acest eveniment. Presa relata la acel moment ca directorul fundatiei era Bogdan Teodorescu si ca evenimentul a fost organizat la putin timp dupa ce acesta batuse palma cu PSD pentru acordarea de consultanta politica. Conform Registrului fundatiilor, in prezent fundatia il are ca director pe Dan Sultanescu, transmite News.ro.

#Ghita bani Ponta Blair, #Ponta control judiciar Blair, #Ponta vizita Blair DNA , #DNA