Ghita contesta acuzatiile procurorilor: E de neinteles pentru mine. Nu se potriveste logic

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 19:17
2465 citiri
Ghita contesta acuzatiile procurorilor: E de neinteles pentru mine. Nu se potriveste logic
Foto: B1 TV (Arhiva)

Deputatul Sebastian Ghita sustine ca acuzatiile procurorilor DNA, care l-au trimis miercuri in judecata, "nu se potrivesc logic", adaugand ca "nu avea rost" sa dea 300.000 de euro primarului Ploiestiului Iulian Badescu, pentru o finantare cu o suma similara.

Omul de afaceri este acuzat de procurorii DNA ca ar fi oferit o casa de peste un milion de lei, in 2013, edilului de atunci al Ploiestiului, in schimbul unei finantari de 1,5 milioane de lei pentru clubul de baschet Asesoft.

"Am sustinut clubul de baschet, si sunt mandru de asta, de la infiintare si pana acum. Am fost jucator, manager, sponsor atunci cand detineam firme. Am facut toate aceste lucruri respectand legea. Acuzatia este de neinteles pentru mine.

Daca eu controlam o firma care avea o casa si doream sa ajut cu bani echipa de baschet propuneam vanzarea casei si plata banilor catre echipa de baschet. Ce rost avea sa dau primarului 300.000 euro pentru ca el sa dea echipei de baschet 300.000 euro. De ce sa nu o fac singur? Este ceva ce nu inteleg si ceva ce nu se potriveste logic", a declarat Ghita, citat de Romania Tv.

Sebastian Ghita, trimis in judecata (Video)

"Nu inteleg tactica aplicata de procurori si nici graba cu care au trimis acest dosar in judecata. Clubul de baschet din Ploiesti nu-mi apartine si nu mi-a apartinut. Curtea de Conturi a verificat in fiecare an felul in care au fost cheltuiti banii.

Primaria a dorit sa ajute echipa de baschet si toti consilierii au votat pentru cresterea bugetului. Nu l-am instigat sau fortat pe primarul Badescu sa suplimenteze sumele. Nu exista nicio dovada in acest sens, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat.

Decizia de a acorda mai multi bani tuturor ramurilor sportive a fost a consilierilor locali. Banii au fost acordati legal in urma unui concurs de proiecte. Nu am vazut probe care sa ma incrimineze direct sau indirect", a mai spus Sebastian Ghita.

Ghita, trimis in judecata de DNA - de ce este acuzat

Acesta a fost trimis in judecata, miercuri, de procurorii DNA Ploiesti, alaturi de fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu. Potrivit DNA, Ghita a fost trimis in judecata pentru acuzatii de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani.

La randul sau, Badescu, care se afla in stare de arest in alt dosar, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu.

In acest dosar, Badescu este acuzat ca, in 2013, a acordat unui club sportiv, sustinut de Sebastian Ghita, la instigarea acestuia, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva, arata DNA.

Pentru alocarea sumei respective de bani, Badescu a pretins si primit de la inculpatul Ghita, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, o casa de locuit situata in Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care primarul de atunci a suportat personal doar 124.000 lei, mai transmit procurorii anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Sebastian Ghita DNA, #Ghita trimis judecata, #Ghita echipa baschet , #DNA