Ghita, discurs halucinant in Parlament: Toti au dosare. Le e frica. Iohannis e in pragul demisiei, din cauza unui dosar al sotiei

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 12:44
13210 citiri
Ghita, discurs halucinant in Parlament: Toti au dosare. Le e frica. Iohannis e in pragul demisiei, din cauza unui dosar al sotiei
Foto: Digi 24 TV

Deputatul Sebastian Ghita le-a cerut, miercuri, colegilor sa nu incuviinteze cererea DNA de retinere si arestare in noul dosar de coruptie care il vizeaza, sustinand ca masurile procurorilor sunt abuzive si reprezinta "o forma moderna de tortura".

Sebastian Ghita a tinut un amplu discurs in plenul Camerei Deputatilor - care voteaza miercuri pe solicitarea DNA - in care a spus ca toate personajele importante din Romania au dosare penale.

Parlamentarul a mers atat de departe incat a declarat ca presedintele Klaus Iohannis este pe punctul de a-si da demisia, din cauza unui presupus dosar pe care l-ar avea sotia sa, Carmen Iohannis.

"Ideea ca un parlamentar e deasupra legii e falsa, votul de astazi nu va insemna blocarea Justitiei, ci respingerea unei practici abuzive - arestarea inaintea judecarii. Care e scopul presiunii? (...) Instaurarea fricii prin hartuiri si folosirea arestarii ca instrument modern de tortura.

Scria Dan Tapalaga, apostolul arestarilor in Romania, ca arestarea lui Ghita poate deschide calea catre noi denunturi. Asta vrem sa facem? Traim intr-o Romanie in care presedintele Klaus Iohannis este in pragul demisiei, din cauza unui dosar pe care cumva sotia sa il poate avea", a aratat Ghita.

Ghita ii scrie lui Kovesi "profund marcat", dupa ce Sorina Matei a publicat date din dosarul sau

"Presedintele Senatului e amenintat cu dosare, presedintele Camerei Deputatilor are dosare in lucru, procurorul general a fost demis de un dosar, sefi de servicii de informatii au dosare, sefii tuturor partidelor politice au dosare, inclusiv Alina Gorghiu si Vasile Blaga, sefii institutiilor media din Romania - Antena 3, Evenimentul Zilei - au dosare (...), mii de firme romanesti au fost distruse cu dosare.

Rezultatul? Romania a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni", a continuat deputatul.

Sebastian Ghita a aratat ca Iohannis "a inteles ce se intampla, dar tace, fostul presedinte Traian Basescu stie si el, dar tace, fostul premier Victor Ponta, din autoexil, a cedat si tace, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ne spune doar un sfert de adevar, iar seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, tace si dansul", pentru ca "tuturor le este frica".

Ghita: Se incearca crearea unor noi dosare lui Victor Ponta (Video)

"Masinaria fricii"

Deputatul a acuzat ca se incearca o educare a societatii romanesti prin "folosirea abuziva" a arestarii preventive, care are ca scop distrugerea statutului social al unei persoane, ruperea de familie si prezentatea ca "vinovat" in fata instantei.

"Aceasta este modalitatea care alimenteaza masinaria fricii", a adaugat Ghita, inainte sa incerce sa demonteze pe puncte acuzatiile pe care DNA i le aduce in noul dosar.

Dupa discursul lui Ghita, deputatii voteaza in cazul cererii DNA de ridicare a imunitatii colegului lor. Votul este secret cu bile, iar alesii voteaza separat in ceea ce priveste retinerea si arestarea lui Sebastian Ghita, care este acuzat de dare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Sebastian Ghita, la mana colegilor deputati - afla daca va putea fi arestat

Portretul de mafiot facut de DNA lui Sebastian Ghita: Control total in Prahova

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Ghita vot arestare, #Ghita demisie Iohannis , #DNA