Gratie SS, Sebastian Ghita ramane achitat definitiv in dosarul in care era judecat alaturi fosti sefi din politie si parchete din Prahova

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 13:23
15341 citiri
Gratie SS, Sebastian Ghita ramane achitat definitiv in dosarul in care era judecat alaturi fosti sefi din politie si parchete din Prahova
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA, demers facuta de Sectia Speciala (SS), in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova.

Consecinta: ramane definitiva decizia de achitare data in faza de fond a procesului pentru Sebastian Ghita si ceilalti inculpati. Sentinta este definitiva.

Decizia a fost data cu majoritate de voturi. Unul dintre judecatori, Geanina Arghir, a opinat in sensul admiterii unei cereri a DNA de continuare a procesului doar pe infractiunea de santaj de care era acuzat Sebastian Ghita, in cazul afaceristului Theodor Berna.

Achitarea

Pe 14 iunie 2018, un complet de trei judecatori l-a achitat pe Sebastian Ghita pentru savarsirea mai multor infractiuni: dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In acelasi dosar, au fost achitati in prima instanta si ceilalti inculpati din acest dosar: Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Viorel Dosaru - fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Constantin Ispas - ofiter de politie, Aurelian Constantin Mihaila - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

#sebastian Ghita SS, #Sebastian Ghita achitat definitiv, #Sebastian Ghita coruptie , #DNA