Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noi acuzatii pentru Sebastian Ghita: Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 1,5 milioane lei (Video)

Marti, 07 Iulie 2015, ora 12:58
4801 citiri
Noi acuzatii pentru Sebastian Ghita: Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 1,5 milioane lei (Video)
Foto: Digi24

Deputatul Sebastian Ghita este acuzat, intr-un nou dosar deschis de DNA, de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. In acelasi dosar este acuzat si fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, judecat pentru fapte de coruptie in stare de arest preventiv.

In acest nou dosar, Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

Fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, trimis in judecata de DNA

In ordonanta procurorilor se arata ca "exista date si probe" din care reiese suspiciunea ca in cursul anului 2013, la "instigarea" lui Sebastian Ghita si "cu incalcarea prevederilor legale", primarul Badescu a acordat unui club sportiv, sustinut de primul, "o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva".

Finantarea a avut loc in cadrul programului "Promovarea sportului de performanta", selectia de proiecte fiind organizata de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, aflat sub autoritatea Consiliului Local.

In schimbul alocarii sumei respective, "suspectul Badescu Iulian a pretins si primit de la suspectul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care suspectul Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei", se mai arata in comunicatul DNA.

Mai mult, pentru a nu exista suspiciuni, "imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi suspecti", mai sustin procurorii.

De asemenea, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Sebastian Ghita "a disimulat adevarata natura a provenientei a imobilului", efectuand mai multe plati din contul unei firme controlate de el in contul unei societati "administrate in fapt" de primarul Badescu.

"Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de suspectul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de suspectul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita", mai arata procurorii DNA.

Tigaile lui Sebastian Ghita, subiect fierbinte in presa externa, din SUA pana-n China

Sebastian Ghita: La ce dracu' sa-i mai dau o casa?

Iulian Badescu a fost adus la DNA Ploiesti, in jurul orei 9:00, cu o duba a Administratiei Nationale a Penitenciarelor de la Penitenciarul Margineni, pentru audieri si pentru a lua la cunostinta noile acuzatii. La iesire, dupa doua ore si jumatate, Badescu a spus ca totul a fost legal si ca "sunt niste aberatii cum nu s-au mai vazut in tara asta", informeaza informeaza Mediafax.

De asemenea, Sebastian Ghita s-a prezentat la DNA Ploiesti la ora 11:30, fiind citat pentru a lua la cunostinta noile acuzatii.

La iesire, Ghita a subliniat de mai multe ori ca noul dosar "vizeaza o chestiune complicata si care trebuie discutata la nivel national, fie rezolvata de o hotarare de guvern, fie in Parlament, pentru ca tine de finatarea sportului in Romania".

Ghita, stenograme cu Mircea Cosma despre Tariceanu la prezidentiale: Ne trebuia sa fie prostu' asta pe locul 3

Ponta, Ghita si "tovarasul Crin", in interceptarile unui fost vice CJ Prahova, retinut in dosarul lui Hertanu

Deputatul a spus ca noile acuzatii tin de finantarea echipei de baschet din Ploiesti.

"Chiar daca aceasta echipa nu mi-a apartinut niciodata", a precizat Sebastian Ghita, procurorii presupun ca l-a instigat pe primar sa ii ofere respectiva finantare, a adaugat el.

De asemenea, Sebastian Ghita a precizat ca a fost actionar "in urma cu foarte multi ani" la firma la care se refera procurorii in dosar. "Nu am responsabilitate directa, presupunerea ca am controlat-o trebuie dovedita", a mai punctat el.

"Din ce am inteles de la domnii procurori, suma de 10 mld (lei vechi, n.red.), cat costa aceasta casa, a fost platita de la o firma pe care procurorii presupuneau ca o controlam eu", a adaugat acesta.

De asemenea, Sebastian Ghita a spus ca ceva i-a "dat cu rest", adica nu a inteles.

"Valoarea respectivului imobil si valoarea finantarii sunt aproape egale. Daca tot controlam o firma, de ce nu s-au dat banii la baschet si a trebuit sa-i dea primarul? E ceva ce nu reusesc sa inteleg (...) Se presupune ca primarul a primit banii. La ce dracu' sa-i mai dau eu o casa?", a declarat Ghita in fata jurnalistilor.

In plus, el a negat ca ar controla echipa de baschet din oras. "Nu exista aceasta chestiune decat mediatic, echipa se cheama CSU Ploiesti", a precizat el.

Sebastian Ghita a spus ca procurorii pot sa faca acuzatii, dar el se va apara in instanta.

"Acuzatiile erau prezente si in primul dosar, in dosarul cu cumnatul lui Ponta si soacra lui Moisescu. Cu toate astea procurorii au hotarat sa le formuleze din nou si in dosarul lui Badescu (...) Sunt mandru de ce am facut cu echipa de baschet si de sustinerea pe care i-am acordat-o", a mai declarat Sebastian Ghita.

Deputatul a tinut sa mai precizeze inca o data ca e nevoie de modificari legislative, pentru ca multi alesi locali au probleme la DNA din cauza finantarii sportului.

"Cred ca trebuie sa reglementam la nivel national clar, cati bani are voie sa dea o firma, cum, si cat (...) Atata timp cat lasam un vid al procedurilor, sunt privite ca lucruri rele", a mai declarat deputatul ex-PSD.

Aberatia zilei: Chiulangiul Ghita plange la portita

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Ghita mita primar Badescu , #DNA