Rechizitoriu DNA in dosarul lui Ghita: "Eu, primar al Ploiestiului, nu merit si eu o casa in cartierul Albert?"

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 22:22
5731 citiri
Rechizitoriu DNA in dosarul lui Ghita: "Eu, primar al Ploiestiului, nu merit si eu o casa in cartierul Albert?"
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu s-ar fi exprimat in cercul sau de apropiati spunand ca "merita" o casa in cartierul rezidential Albert, imobil pe care l-a si obtinut cu titlu gratuit de la deputatul Sebastian Ghita, in schimbul finantarii din bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiesti.

Potrivit declaratiei unui martor cu identitate protejata cuprinsa in rechizitoriul DNA Ploiesti prin care cei doi au fost trimisi in judecata, dupa ce a devenit primar, Badescu l-ar fi contactat pe Sebastian Ghita caruia i-a solicitat ca, in schimbul incheierii unor contracte de prestari servicii intre Primaria Ploiesti si societatile administrate in fapt de parlamentar, sa ii remita dreptul de proprietate al unui imobil situat in cartierul Albert al orasului.

Sebastian Ghita, trimis in judecata (Video)

"Badescu Iulian chiar s-a exprimat in cercul sau de cunoscuti atat din segmentul politic, cat si din cel privat ca 'eu, primar al Ploiestiului, nu merit si eu o casa in cartierul Albert?'. Cei doi au incheiat in forma autentica o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare intre SC Asesoft International SA si SC Bipress SRL, contra sumei de peste un milion de lei pe care Badescu Iulian nu a platit-o niciodata.

(...) Totodata, in schimbul acestui imobil oferit drept mita de Sebastian Ghita, Badescu Iulian in calitate de primar a acceptat sa sponsorizeze anual cu suma de 500.000 euro din fondurile Primariei Ploiesti, echipa de baschet CSU Asesoft", arata martorul in cauza.

Procurorii DNA Ploiesti i-au trimis, miercuri, in judecata pe deputatul Sebastian Ghita si pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti, acestia fiind acuzati de dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, respectiv luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Ghita contesta acuzatiile procurorilor: E de neinteles pentru mine. Nu se potriveste logic

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma-CSU Asesoft Ploiesti-o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit obtinut de asociatia respectiva.

Anterior, fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, intr-un alt dosar, el fiind acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

De asemenea, Sebastian Ghita este urmarit penal sub control judiciar in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, deputatul fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ghita primar Ploiesti casa Albert , #DNA