Se cere pedeapsa maxima cu inchisoarea pentru Sebastian Ghita intr-unul dintre dosare

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 16:56
3309 citiri
Se cere pedeapsa maxima cu inchisoarea pentru Sebastian Ghita intr-unul dintre dosare
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul a solicitat, marti, pedeapsa cu inchisoarea orientata spre nivelul maxim

pentru Sebastian Ghita, intr-unul dintre dosarele sale.

Este vorba despre dosarul in care este implicat si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu si in care fostul deputat PSD este acuzat ca i-ar fi dat acestuia o casa in schimbul fiantarii echipei Asesoft. O cerere similara a fost formulata si pentru fostul primar, decizia instantei fiind asteptata in 25 septembrie.

"Va solicitam sa dispuneti condamnarea acestora. Sa dispuneti condamnarea la pedeapsa inchisorii orientata spre maximul prevazut de lege", a spus procurorul.

El a afirmat ca Badescu mai are o condamnare pentru fapte similare si ca pentru Ghita situatia este notorie in ceea ce priveste comportamentul lui.

"El s-a sustras cercetarilor si raspunderii penale", a mai spus procurorul, cerand condamnarea la inchisoare si interzicerea unor drepturi in cazul lui Sebastian Ghita.

De asemenea, a fost solicitata si obligarea celor doi la plata in solidar a 1,5 milioane lei catre Primaria Ploiesti si confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Badescu si a celei de 1,1 milioane lei de la Ghita.

A fost ceruta si mentinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor si bunurilor.

In iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Sebastian Ghita si Iulian Badescu sub acuzatiile de dare, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Iulian Badescu, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghita, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploiesti, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei.

Pentru alocarea acelei finantari, Iulian Badescu ar fi pretins si primit de la Sebastian Ghita, prin intermediul unei societati comerciale controlate de omul de afaceri, o casa de locuit situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 de lei, suma din care Badescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

Citeste si Un nou dosar pentru Sebastian Ghita. Fostul deputat ar fi cerut peste 50 milioane euro unor firme IT

Eveniment Quarterly Report

Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi, 21...
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Curtea Constituţională a amânat joi, 2 septembrie, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie. ÎCCJ a...
#Ghita pedeapsa maxima, #Ghita procese, #Ghita proces pedeapsa maxima , #DNA
Comentarii