Sebastian Ghita a fost dat in consemn la frontiere. Daca nu va fi gasit, procurorii pot cere mandat de arestare in lipsa

Miercuri, 21 Decembrie 2016, ora 21:21
17252 citiri
Sebastian Ghita a fost dat in consemn la frontiere. Daca nu va fi gasit, procurorii pot cere mandat de arestare in lipsa
Foto: Facebook/Sebastian Ghita

Fostul deputat Sebastian Ghita, pe numele caruia procurorii DNA au emis, miercuri dupa-amiaza, un mandat de aducere, este dat in consemn la frontiere, dar si la toate unitatile de politie. Asta dupa ce nu a fost gasit la domiciliu, si nici in locurile pe care le frecventeaza.

Daca nu va fi gasit, DNA poate cere mandat de arestare preventiva in lipsa.

In conditiile in care mandatul emis miercuri de DNA Ploiesti a fost adus la cunostinta IPJ Prahova miercuri dupa-amiaza, la ora 15.00, politistii l-au cautat pe Ghita la locuinta sa din Ploiesti, dar si in alte locuri pe care acesta le frecventa, insa nu l-au gasit.

"Conform procedurii, l-au cautat la domiciliu si in alte locuri cunoscute ca fiind frecventate de catre acesta. Il cautam in judetul Prahova, iar IPJ Prahova colaboreaza cu toate celelalte unitati din cadrul IGPR, carora le-a fost comunicat acest act procedural. Cautarile continua si, in momentul in care se considera ca nu a fost gasit la locurile de interes, se intocmeste un proces-verbal care este adus la cunostinta emitentului de indata", a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al IPJ Prahova, Marian Popescu.

Conform procedurilor, dupa primirea unui astfel de proces-verbal, procurorii DNA pot cere instantei emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele celui cautat.

Potrivit unor surse din Politia Prahova, Sebastian Ghita, aflat sub control judiciar in unul dintre cele patru dosare instrumentate de DNA in care numele sau apare ca suspect, s-a prezentat ultima data luni la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar.

Masura controlului judiciar, dispusa de DNA in dosarul in care Ghita este cercetat alaturi de mai multi politisti si procurori din Prahova, fiind suspectat de dare de mita, santaj si cumparare de influenta, ii interzice fostului parlamentar sa paraseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea organelor de urmarire penala. Astfel, Ghita este dat in consemn la frontiere.

DNA Ploiesti a emis, miercuri, mandat de aducere pe lui Sebastian Ghita in dosarul de coruptie privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, in care are calitatea de suspect alaturi de Victor Ponta, dupa ce fostul premier a refuzat sa se prezinte in fata procurorilor.

Ghita a fost citat sa vina la DNA Ploiesti la ora 12.00, insa fostul parlamentar si-a trimis avocatii.

Doi aparatori ai acestuia au ajuns in jurul orei 11.45 la DNA Ploiesti, iar dupa mai bine de o ora au parasit sediul institutiei fara sa faca vreo declaratie.

Sebastian Ghita este urmarit penal de catre DNA Ploiesti, impreuna cu Victor Ponta, in dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, in anul 2012.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

In 6 septembrie, Ponta a fost pus sub control judiciar, dar masura preventiva a incetat la inceputul lunii noiembrie. Totodata, in 12 octombrie, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru asigurator pe un imobil al lui Victor Ponta.

Si Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar, dar instanta suprema a anulat masura preventiva in 13 septembrie. Ulterior, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de 220.000 de euro pe averea lui Ghita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Sebastian Ghita consemn frontiera, #Sebastian Ghita disparut , #DNA
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza bum
bum
rank 5
Base si Johannis sunt vinovati pentru ca Ghita are probleme !