Sebastian Ghita acuza DNA: Vor sa ne scoata din joc pe mine, pe Ponta, pe apropiatii lui

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 10:14
4934 citiri
Sebastian Ghita acuza DNA: Vor sa ne scoata din joc pe mine, pe Ponta, pe apropiatii lui
Foto: Digi 24 TV

Deputatul Sebastian Ghita a fost citat miercuri dimineata la DNA Ploiesti, unde procurorii ii vor aduce la cunostinta ca au extins acuzatiile impotriva sa, potrivit unor surse judiciare.

De asemenea, surse citate de Digi 24 sustin ca DNA a luat o masura extraordinara in cazul parlamentarului, care ar avea interdictie sa paraseasca orasul de domiciliu, adica Ploiesti, ceea ce inseamna ca acesta nu isi mai poate exercita functia de deputat, din moment ce nu mai poate merge la Parlament.

La intrarea in sediul DNA, Sebastian Ghita a stat de vorba cu jurnalistii, spunand insa ca nu are detalii despre noile acuzatii si ca, in momentul in care le va afla, le va prezenta public.

"M-ati informat dumneavoastra. Saptamana trecuta am primit o citatie sa ma prezint la DNA. Nu m-am gandit ca vin sa o caut pe soacra lui Moisescu (Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, urmarit in dosarul primarului Andrei Chiliman - n.red) ".

Ghita a vorbit in schimb despre impresia pe care o are despre organele de cercetare penala, si anume ca incearca sa scoata din joc anumiti parlamenatri si ca au asteptat ca Victor Ponta sa piarda alegerile prezidentiale pentru a iesi cu diverse dosare impotriva sa si a apropiatilor lui.

"Exista o dezbatere daca nu cumva impotriva membrilor Camerei Deputatilor exista un plan, o idee de a ne scoate din joc (...). Ma gandesc ca ar fi bine sa nu se intample lucruri rele, dar nu poti sa stii. In noiembrie au fost alegeri, dupa cum se vede, impotriva premierului au aparut acum (acuzatii - n.red), impotriva familiei sale, impotriva mea, a cercului relational", a declarat Ghita.

Intrebat daca se teme ca va fi suspendat din functia de deputat, el a raspuns: "Mi-e tare teama ca o astfel de chestiune nu se poate intampla decat cu voia Camerei din care facem parte".

Deputatul a fost rugat sa detalieze ce a vrut sa spuna cu planul DNA de a scoate din joc parlamentari social-democrati.

"Nu-mi dau seama exact ce se intampla azi in Romania. E putin suspect ca, dupa multi ani de zile, imediat ce o zona din sfera politica pierde alegerile, impotriva ei apar dosare", a precizat Ghita, spunandu-le jurnalistilor ca trebuie sa intre in sediul DNA Ploiesti, pentru ca a fost programat la o anumita ora si intarzie din cauza lor.

Presa a relatat, miercuri dimineata, ca procurorii DNA au extins urmarirea penala impotriva deputatului Sebastian Ghita, vizand noi fapte de coruptie comise in perioada mandatului de parlamentar, dar si inainte.

Sebastian Ghita, noi acuzatii de coruptie in perioada cand era deja parlamentar

Surse citate de Mediafax au afirmat ca anchetatorii de la DNA Ploiesti vor extinde sechestrul asigurator asupra averii lui Ghita, acesta avand deja sechestru pe o parte din bunuri in dosarul in care este cercetat alaturi de cumnatul premierului, Victor Ponta, seful CJ Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Sebastian Ghita este anchetat sub control judiciar in acest dosar.

Iulian Hertanu este acuzat ca facea parte dintr-un grup infractional organizat care s-a ocupat cu fraudarea fondurilor UE pentru lucrari la canalizarea orasului Comarnic, iar cei trei politicinei sunt suspectati ca au sustinut intreaga schema.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Sebastian Ghita DNA, #Sebastian Ghita plan DNA, #Sebastian Ghita extindere acuzatii , #DNA