Sebastian Ghita cere despagubiri de 1 milion de lei de la procurorii Onea si Negulescu

Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 11:13
5647 citiri
Sebastian Ghita cere despagubiri de 1 milion de lei de la procurorii Onea si Negulescu
Foto: Andreea Alexandru / Mediafax / Hepta.ro

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita s-a constituit parte civila in dosarul fostilor procurori DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu. Ghita cere depagubiri de 1 milion de lei pentru "afectarea grava si semnificativa" a dreptului la onoare si la demnitate, prin dosarele intocmite impotriva sa de catre cei doi.

Potrivit cererii formulate de fostul deputat si consultata de G4media, Ghita, care a parasit Romania in timp ce se afla sub control judiciar, solicita 1 milion de lei reprezentand "despagubiri materiale pentru repararea prejudiciului nepatrimonial produs si imputabil celor doi inculpati", in contextul in care cei doi fosti procurori DNA au fost trimisi in judecata de Sectia Speciala pentru ca l-ar fi determinat pe fostul deputat PSD Vladut Cosma sa contrafaca probe impotriva lui Ghita.

"Acest prejudiciu consta in afectarea grava si semnificativa a drepturilor mele nepatrimoniale (dreptul la onoare, la reputatie, demnitate si imagine etc) ", sustine fostul deputat in cerere.

Acesta se plange ca, "in pofida mediatizarii activitatii nelegale desfasurate de cei doi inculpati", este preceput inca drept de opinia publica ca "un infractor de 'rang inalt'".

#Sebastian Ghita despagubiri Onea Negulescu , #DNA