Sebastian Ghita, inculpat: Control judiciar si cu sechestru in dosarul in care e acuzat ca a dat mita o vila

Marti, 14 Iulie 2015, ora 13:18
4887 citiri
Sebastian Ghita, inculpat: Control judiciar si cu sechestru in dosarul in care e acuzat ca a dat mita o vila
Foto: Digi24 (Arhiva)

Deputatul Sebastian Ghita a fost inculpat oficial, marti, de procurorii DNA si pus sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de comiterea unor infractiuni impreuna cu Iulian Badescu, fostul primar al municipiului Ploiesti.

Ghita este acuzat de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, iar Badescu de luare de mita si abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al DNA.

"De asemenea, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 14.07.2015, pana la data de 11.09.2015, fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian", se mai arata in comunicatul citat.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, deputatul are mai multe obligatii, printre care ai aceea "sa nu se apropie de persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea".

"Inculpatului Ghita Sebastian Aurelian i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", se mai arata in comunicatul citat.

Totodata, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati, pana la concurenta sumei de 3.533.600 lei.

Saptamana trecuta, Sebastian Ghita a luat la cunostinta noile acuzatii aduse de procurori, care spun ca detin probe si indicii conform carora omul de afaceri i-ar fi dat mita o vila primarului Ploiestului, iar, la schimb, acesta ar fi aprobat finantarea de la bugetul public a unui club sportiv sustinut de Ghita.

Noi acuzatii pentru Sebastian Ghita: Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 1,5 milioane lei (Video)

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus luni ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe averea deputatului Sebastian Ghita, in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, in care este urmarit penal pentru mai multe infractiuni, printre care trafic de influenta si spalare de bani.

Sechestrul pe averea lui Sebastian Ghita, ridicat in totalitate de Inalta Curte

Pe 24 iunie, procurorii DNA Ploiesti au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum si poprirea celor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 51 de societati comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghita.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ghita control judiciar mita Badescu, #Ghita dosare DNA , #DNA