Sebastian Ghita: Parchetul General ne arata ca orice cetatean, chiar si Kovesi, poate fi investigat (Video)

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 11:14
4006 citiri
Sebastian Ghita: Parchetul General ne arata ca orice cetatean, chiar si Kovesi, poate fi investigat (Video)
Foto: captura video Digi24

Sebastian Ghita a declarat, joi, la intrarea in Parchetul General, unde este audiat in legatura cu autodenuntul privind teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, ca procurorii arata ca orice cetatean, "chiar si Laura Codruta Kovesi", poate fi investigat.

"Ma bucur ca Parchetul General ne arata tuturor cetatenilor ca chiar si Laura Codruta Kovesi, ca orice cetatean, poate fi investigata pentru ca mie si multora incepuse sa ni se para ca acei oameni sunt deasupra legii.

Vedem ca Parchetul General are aceasta putere in Romania. Acest autodenunt a fost inregistrat si isi urmeaza calea legala, cum se intampla cu orice plangere. (...) Ceea ce incerc eu sa fac nu e impotriva Laurei Codruta Kovesi, de altfel aceasta plangere nu o vizeaza, e in legatura cu mine", a declarat deputatul Sebastian Ghita, la Parchetul General.

Parlamentarul i-a acuzat pe reprezentantii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care au anuntat ca nu pot face verificari in lipsa unei sesizari insotite de documente si ca nici nu se pot autosesiza, dar si pe ministrul Educatiei ca trateaza discriminatoriu posibilele cazuri de plagiat.

"Sunt convins ca domnii de la Parchetul General vor putea chiar dansii sa se adreseze acelui Consiliu, sa descopere daca intr-adevar in acea teza este vorba despre plagiat sau nu. Dar eu nu am facut acest demers, am spus de la inceput despre mine. In cazul domnului Ponta, am vazut ca s-au autosesizat. In cazul doamnei Kovesi, e surprinzator pentru mine ca o institutie care se da atat de importanta si serioasa si corecta trateaza lucrurile discriminatoriu.

Dar nu e treaba mea sa ma bag in evaluarea tehnica a lucrarii doamnei Kovesi, e treaba celor de la Ministerul Educatiei. Astept sa-l vad pe acel domn ministru daca mai e atat de vehement si curajos cand vine vorba de doamna Kovesi. Le inteleg frica acelor oameni", a mai precizat Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita a facut marti un autodenunt la Parchetul General in care sustinea ca el, alaturi de alti demnitari, au participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Citeste si Sebastian Ghita nu stie pentru ce fapta penala s-a autodenuntat. A ajutat-o pe Kovesi din prietenie, dar pe Ponta nu

In replica la afirmatiile deputatului, Laura Codruta Kovesi a transmis ca nu a plagiat si ca declaratiile deputatului au facut in trecut obiectul unor verificari ale CSM, privind afectarea independentei justitiei.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...