Sebastian Ghita se ascunde in continuare: Nu s-a prezentat nici saptamana asta la Politie

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 12:02
3874 citiri
Sebastian Ghita se ascunde in continuare: Nu s-a prezentat nici saptamana asta la Politie
Foto: Arhiva B1 TV

Fostul deputat Sebastian Ghita, care este disparut din 21 decembrie, nu s-a prezentat marti la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova din Ploiesti, unde trebuia sa semneze in cadrul controlului judiciar impus in dosarul in care este cercetat pentru mai multe fapte de coruptie alaturi de sefi din Parchet si Politiei.

Este pentru a doua cand Ghita incalca aceasta prevedere stabilita prin ordonanta care stipuleaza ca trebuie sa se prezinte saptamanal la Politie pentru a semna.

Sebastian Ghita trebuia mearga la Politie la ora 10:30, insa nu a facut acest lucru, incalcand din nou prevederile ordonantei emise de DNA pe numele sau, potrivit unor surse din Politie citate de News.ro.

Ghita e cautat de politie, dar apare intr-o noua inregistrare la Romania Tv. Ce acuzatii mai face

Disparut de 2 saptamani, Ghita apare intr-o noua inregistrare video

Aceleasi surse au declarat ca Ghita avea cunostinta despre faptul ca era asteptat marti la IPJ Prahova inca de anul trecut, dinainte de disparitia sa, intrucat politistii au stabilit un calendar care prevedea zilele in care Ghita trebuia sa semneze in cadrul controlului judiciar in perioada sarbatorilor de iarna.

Risca mandat de arestare preventiva in lipsa

Vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca va lua in discutie pe 5 ianuarie inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu masura arestarii preventive in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat a incalcat conditiile impuse de controlul judiciar.

Decizia anuntata vineri de instanta suprema vine dupa ce, joi, Politia a sesizat ICCJ ca fostul deputat nu s-a prezentat nici prima data pentru a semna la sediul Inspectoratul de Politie Judetean Prahova.

In cazul in care judecatorii considera ca Sebastian Ghita a incalcat prevederile controlului judiciar, ar putea emite un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui.

Pe de alta parte, surse din DNA au declarat ca procurorii anticoruptie vor cere din nou arestarea preventiva in lipsa a lui Sebastian Ghita.

Fostul deputat este cautat din 21 decembrie, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Ultima data, Sebastian Ghita s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#Sebastian Ghita prezentat Politie, #Sebastian Ghita disparut , #DNA