Tariceanu explica de ce nu se face comisie de ancheta privind asa-zisele dezvaluiri ale lui Ghita

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 23:09
6675 citiri
Tariceanu explica de ce nu se face comisie de ancheta privind asa-zisele dezvaluiri ale lui Ghita
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a explicat de ce nu se poate constitui o comisie parlamentara speciala, care sa analizeze declaratiile fostului deputat Sebastian Ghita. In ultimele zile, acesta a facut numeroase acuzatii grave, insa fara sa produca vreo dovada.

"Nu se mai poate (constitui o comisie - n.red). Ne-am gandit la un moment dat. Lucrurile sunt grave. Aceste declaratii, nu le pot numi inca dezvaluiri, nu stim daca ele sunt solide, adevarate. Nu se poate, pentru ca procuratura generala a declansat o ancheta care nu mai permite existenta unei comisii parlamentare de ancheta pe acelasi subiect.

Sa vedem ce va face Parchetul. Eu cred ca cea mai buna solutie este o ancheta serioasa, profunda a Parchetului, cu obiectivitate", a spus Tariceanu, joi seara, la TVR.

In ultimele zile, Ghita a facut publice, la televiziunea sa, Romania TV, mai multe inregistrari video, in care a lansat acuzatii grave. Intr-una dintre ele afirma ca in ultimii zece ani "multor persoane" li s-au facut nedreptati in justitie, in sensul ca dosarele au fost "masluite", despre astfel de lucruri avand cunostinta si fostul sef al statului Traian Basescu.

Miercuri, Parchetul General a informat ca a fost inregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informatiilor facute publice prin materialul difuzat pe postul Romania TV si in care este redat un dialog intre fostul presedinte Traian Basescu si o alta persoana privind cauze judiciare. Procurorii s-au sesizat din oficiu in acest caz.

Ghita este urmarit de Politie si arestat in lipsa

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita, inlocuind controlul judiciar pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Mandatul de arestare a fost emis in lipsa, pentru ca Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie 2016, si va fi pus in executare imediat dupa ce fostul deputat va fi gasit, intrucat decizia nu este definitiva, dar este executorie.

Ulterior, Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala.

Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita. A fost dat in urmarire nationala

Imediat dupa ce Ghita a fost dat in urmarire nationala, Romania TV a difuzat o noua inregistrare in care acesta sustine ca Victor Ponta ar fi fost santajat de catre generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA.

In plus, Ghita spune ca au existat ani intregi de relatii de prietenie si interese intre el, Ponta, Kovesi, Coldea si Elena Udrea.

Amintim ca pentru niciuna dintre multele sale afirmatii si acuzatii din ultima vreme, fostul deputat nu a adus vreo dovada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Tariceanu Ghita comisie ancheta , #DNA