Tigaile lui Sebastian Ghita, subiect fierbinte in presa externa, din SUA pana-n China

Joi, 25 Iunie 2015, ora 10:40
8655 citiri
Tigaile lui Sebastian Ghita, subiect fierbinte in presa externa, din SUA pana-n China
Foto: Digi 24 TV

"Un aliat al prim-ministrului roman, cercetat ca a mituit alegatorii cu tigai", au titrat miercuri importante publicatii de peste granita, manifestandu-si astfel surprinderea fata de creativitatea deputatului Sebastian Ghita din campaniile electorale.

Directia Nationala Anticoruptie din Romania, debuteaza articolul agentiei internationale Reuters, a lansat miercuri o actiune penala impotriva unui apropiat aliat al prim-ministrului de stanga Victor Ponta, existand suspiciuni ca a incercat sa mituiasca alegatorii cu tigai de prajit.

Faptele au fost comise in campania electorala a alegerilor parlamentare din 2012, cand Sebastian Ghita a castigat un loc de deputat in Parlamentul Romaniei, scrie si agentia Associated Press, preluata de New York Times sub titlul "Romania, de la tigai la probleme cu legea".

Ponta sare in apararea lui Ghita: Nu mai e democratie in Romania, e dictatura

Jurnalistii straini precizeaza ca Sebastian Ghita, "un deputat din coalitia de guvernare a Romaniei", este anchetat si pentru ca a incercat sa ii mituiasca pe votantii din Republica Moldova, la alegerile prezidentiale din luna noiembrie a anului trecut, cand Ponta a pierdut in fata lui Klaus Iohannis.

DNA: Sebastian Ghita a cumparat cu bani negri alegatori pentru Ponta in R.Moldova

Anchetatorii il acuza ca a oferit 350.000 de euro din bani negri alegatorilor moldoveni cu cetatenie romana, pentru a pune stampila pe numele lui Victor Ponta.

Ghita a negat ca este vinovat si a acuzat procurorii ca fac abuz de putere, mai noteaza Reuters, care aminteste ca insusi premierul Ponta este cercetat penal intr-un dosar distinct, pentru fals, spalare de bani si evaziune fiscala.

Ghita il acuza pe procuror ca ii fabrica probe: O sa cer protectia procurorului general al Romaniei (Video)

Stirile agentiilor au fost preluate de importante publicatii internationale, din ale caror titluri nu au lipsit cuvintele Romania, mita si tigai.

Din America pana in Australia si Asia, jurnalistii au scris despre faptele de coruptie ale lui Sebastian Ghina, al carui nume a ajuns in ABC News Australia, Daily Mail si The Independent, varianta irlandeza.

Pana si presa din Asia s-a aratat interesata de tigaile deputatului roman, Channel News Asia relatand despre dosarul sau de coruptie.

Stirea a ajuns tocmai in India, dupa ce Kolkata News a titrat, la randul sau, ca "un aliat al premierului roman este acuzat ca a mituit alegatorii cu tigai".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Sebastian Ghita presa externa, #Sebastian Ghita international, #Sebastian Ghita tigai presa externa , #DNA
Comentarii
Poza 79w3k5
79w3k5
rank 4
Erau şi spoite de balaoacheşa din Tărtăşeşti! Păcat!