La solicitarea Fiscului, judecatorii impart averea stransa de Sebastian Ghita impreuna cu fosta sotie

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 28 Octombrie 2019, ora 16:19
12925 citiri
La solicitarea Fiscului, judecatorii impart averea stransa de Sebastian Ghita impreuna cu fosta sotie
Foto: Arhiva (Camera Deputatilor)

Judecatoria Ploiesti a admis luni o solicitare a Fiscului de partaj judiciar in cazul fostului deputat PSD, Sebastian Ghita, fugit in Serbia, intr-un proces care se afla pe rolul instantelor de aproape 2 ani. Decizia poate fi contestata cu apel.

Magistratii ploiesteni au constatat ca Sebastian si Madalina Ghita au fost casatoriti din 21 august 2004 pana la sentinta civila nr. 1037/14 februarie 2018, pronuntata de Judecatoria Ploiesti in procesul de divort.

Cei doi fosti soti au dobadit impreuna mai multe bunuri: 2 imobile, de 369 de mp si 87 mp, si un teren de 1.306 mp, toate in Ploiesti. Magistratii au stabilit cum sa se imparta aceste bunuri, o parte din bani urmand sa ajunga in conturile statului roman.

"Dispune partajul bunurilor comune dobandite de paratul Ghita Sebastian Aurelian si parata Ghita Madalina," se arata in minuta, potrivit portalului instantelor.

Astfel, judecatorii au decis ca fosta sotie a deputatului PSD sa primeasca terenul de 1.306 mp pe care se afla construita o locuinta D+P+E+M, evaluat la suma de 3.170.640 lei.

In schimb, Madalina Ghita trebuie sa-i plateasca fostului sot o sulta (o parte- n.red.) in valoare de 1.585.320 lei.

"Plateste sulta lotului II, in valoare de 1.585.320 lei, din care va achita sumele datorate de catre paratul Ghita Sebastian Aurelian in limita creantei pentru a carei recuperare a fost formulata de reclamant prezenta actiune. Stabileste termen de plata de 12 luni, de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari", se arata in minuta instantei.

Judecatorii au mai dispus ca, de indata, dupa ramanerea definitiva a prezentei hotarari, sentinta sa fie transmisa la O.J C.P.I. Prahova - Biroul de Carte Funciara Ploiesti.

"Dispune, in temeiul art. 111 alin. 6 din Codul fiscal, ca in termen de 30 zile hotararea ramasa definitiva si documentatia aferenta sa fie transmisa la organul fiscal competent," concluzioneaza instanta.

Citeste ce avere a declarat Sebastian Ghita ca are in 2016 - Ghita nu a devenit mai bogat in ultimii patru ani, dar si-a imprumutat apropiatii cu zeci de milioane de euro

Quarterly Report - Editia 4

Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Deputatul PNL Florin Roman a fost marți, 21 mai, la IML pentru a fi evaluat după ce a fost bătut de fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. La ieșirea de la Institulul Mina...
#Sebastian Ghita divort, #Sebastian Ghita bani avere Fisc, #Sebastian Ghita ANAF , #proces