Denuntatoarea lui Sebastian Ghita, acuzat de santaj: Am trait un cosmar

Joi, 15 Mai 2014, ora 22:14
7556 citiri
Denuntatoarea lui Sebastian Ghita, acuzat de santaj: Am trait un cosmar
Foto: Arhiva

Carmen Rosu, fost director general al Autoritatii de Management din cadrul POSDRU, care l-a acuzat pe deputatul PSD Sebastian Ghita de santaj si trafic de influenta, a marturisit ca a "trait un cosmar" in perioada in care social-democratul a facut presiuni asupra sa.

Fostul director arata, in denuntul dat publicitatii de Realitatea TV, ca Sebastian Ghita ar fi facut presiuni asupra ei in perioada 2012-2013 pentru ca firma sa, Teamnet, sa castige contracte cu fonduri UE. Carmen Rosu il acuza pe Ghita si ca a facut trafic de influenta pentru semnarea unor contracte si pentru plati preferentiale pentru firmele sale, printre care si Asesoft.

Ca urmare a verificarilor facute sub autoritatea sa, Carmen Rosu sustine ca ar fi identificat suspiciuni de frauda si incalcari ale legii, iar dupa ce si-a sunat superiorii, Sebastian Ghita ar fi sunat-o si ar fi amenintat-o.

Sebastian Ghita, acuzat de santaj si trafic de influenta

"Am trait un cosmar. Daca nu se vor lua masuri pentru depolitizarea functiilor din managementul fondurilor europene, daca toate fortele politice nu-si vor da acordul si nu vor semna un pact de neagresiune si cooperare in zona managementului fondurilor europene, programele se vor suspenda din nou", a declarat Rosu, joi, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Intrebata cand a simtit nevoia sa depuna plangere la DNA impotriva lui Ghita, ea a raspuns: "In momentul in care am avut incredere in autoritatile statului. De fapt, tot timpul am avut incredere, pentru ca toata activitatea mea a fost supusa acestor verificari si a trebuit sa respect niste norme de drept si regulamente ale Comisiei Europene in principal".

Si premierul ar fi implicat

Mai mult, aceasta spune ca premierul Victor Ponta a refuzat prelungirea contractului ei la Ministerul Economiei, fiind transferata la Ministerul Afacerilor Europene, unde ministrul Eugen Teodorovici i-ar fi spus sa stea pana se "linistesc apele".

"Postul mi-a fost reorganizat. Teodorovici (ministrul Fondurilor Europene - n.red.) a pus in aplicare solicitarea domnului premier. Ca atare, sunt in proces cu Ministerul Fondurilor pentru acest abuz. In continuare cred ca fiecare poate sa-si gaseasca locul in aceasta tara. Teodorovici a primit ordin de la premierul Ponta.

Eu am lucrat cu domnul ministru Teodorovici in Ministerul Finantelor, ne cunoastem de foarte multa vreme, a fost pus intr-o situatie nu tocmai placuta, dar sarcina de partid si cea impusa de premier a fost luata in calcul", a continuat aceasta.

Carmen Rosu a depus un denunt penal la DNA, acesta fiind al doilea pe numele lui Sebastian Ghita in decurs de cateva zile, dupa cel depus la Parchetul General de primarul sectorului 3 Robert Negoita, care a sustinut ca a fost santajat si amenintat cu moartea de deputatul PSD.

Robert Negoita, plangere penala impotriva lui Sebastian Ghita: M-a amenintat cu moartea!

Ea arata in documentul depus la DNA ca poate pune la dispozitie diverse probe, martori, inscrisuri si listingul telefoanelor.

Contactat de Realitatea TV, Sebastian Ghita a declarat ca nu stie nimic despre aceste noi acuzatii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sebastian Ghita denuntator, #Sebastian Ghita santaj, #Sebastian Ghita DNA , #PSD