DNA baga zazanie in PSD: Ghita cere suspendarea lui Sova si Hrebenciuc (Video)

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 07:31
6109 citiri
DNA baga zazanie in PSD: Ghita cere suspendarea lui Sova si Hrebenciuc (Video)
Foto: Facebook/Sebastian Ghita

Cu nici doua saptamani inainte de alegerile prezidentiale, PSD e in fierbere dupa ce DNA a zguduit centri de putere ai partidului, declansand doua operatiuni de amploare care ii vizeaza pe Viorel Hrebenciuc, Dan Sova, Ilie Sarbu si Ioan Adam.

Pana acum prezidentiabilul Victor Ponta, presedinte al formatiunii, a declarat doar ca nu se pune in calea Justitiei si nu a facut nicio referire la eventuale sanctiuni pe linie de partid pentru cei patru, printre care socrul sau si purtatorul de cuvant.

In schimb, deputatul Sebastian Ghita, patron de trust de presa si apropiat al premierului Ponta, a transmis luni seara, intr-o declaratie de presa, ca Dan Sova si Viorel Hrebenciuc ar trebui suspendati din PSD, fata de care au gresit.

"Conform deciziei de la Orastie, enuntata de presedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Sova si Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea si corectitudinea. Acesti oameni au gresit in partid.

Nu stiu daca au gresit si in fata legii. Domnul Ponta a spus ca cine va face jocuri in PSD va fi exclus. Justitia trebuie sa arate adevarul despre retrocedari. Si despre Macovei. Si despre regimul Basescu", sustine Ghita.

Decizia de la Orastie la care se refera deputatul este cea prin care liderii PSD i-au cerut lui Victor Ponta sa candideze la prezidentiale. Pe 30 iunie social-democratii, reuniti in sedinta intr-o fosta unitate militara la Orastie, i-au cerut premierului sa intre in cursa, acesta acceptand sa fie prezidentiabilul PSD.

Pe de alta parte, Ghita subliniaza ca nu doreste nimanui raul, insa Hrebenciuc si Sova ar trebui sa se puna la dispozitia Justitiei.

"Sunt sigur ca Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabi Oprea si Daniel Constantin pot sa arate romanilor ca sunt drepti si corecti. Nimeni nu este mai presus de lege. Hrebenciuc i-a atras si pe alti senatori intr-o situatie rea si grava, riscand sa compromita pozitia PSD.

Procurorii sunt intrebati de ce apar astfel de anchete in campanie? Politicienii trebuie sa se intrebe de ce fac astfel de lucruri in campanie! Hrebenciuc si Sova trebuie sa se puna la dispozitia Justitiei", incheie Sebastian Ghita.

DNA scutura din temelii fundatia PSD, iar lui Ponta ii convine

Saptamana a inceput, luni, in forta la DNA, protagonisti fiind deputatul PSD Viorel Hrebenciuc si senatorul PSD Dan Sova, urmariti penal intr-un nou dosar, amandoi pentru trafic de influenta.

Hrebenciuc ar fi reusit sa obtina informatii secrete care il vizau despre activitatea DNA, prin intermediul unei persoane din institutie.

In acelasi timp, Hrebenciuc ar fi incercat sa obtina initierea unei legi pentru gratiere si amnistie de catre Ministerul Justitiei, folosindu-si influenta asupra lui Dan Sova, in schimb promitandu-i sprijin pentru a deveni seful PSD.

Problemele lui Viorel Hrebenciuc cu justitia au inceput saptamana trecuta, cand a aflat ca este urmarit penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

Procurorii DNA au cerut, vineri, Camerei Deputatilor sa dea aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam.

Hrebenciuc este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

Ponta, despre situatia lui Hrebenciuc si Sova: Eu ma ocup de Guvern, de viata voastra de zi cu zi

Cu toate ca exista mai multe dosare penale in care sunt anchetati grei ai partidului pe care il conduce, premierul Victor Ponta nu crede ca ii sunt afectate sansele de a iesi presedinte pe 16 noiembrie, ba dimpotriva.

"In acest moment mai sunt doar doua entitati: eu, care spun ce fac si ca si prim-ministru si ce vreau sa fac ca presedinte, si DNA, ceea ce, sincer sa fiu, cred ca e bine", a explicat presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ghita suspendare Sova Hrebenciuc, #Sova Hrebenciuc suspendati PSD , #PSD