Eximbank, banca de stat, a ales pentru publicitate postul deputatului PSD Sebastian Ghita

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 21:50
3440 citiri
Eximbank, banca de stat, a ales pentru publicitate postul deputatului PSD Sebastian Ghita
Foto: RomaniaTV

Singura campanie publicitara pe care a derulat-o in acest an Eximbank, banca controlata de statul roman, a fost la postul Romania TV al deputatului PSD Sebastian Ghita, cu prilejul meciului Grecia-Romania difuzat sambata.

De-a lungul a patru zile, intre 12-15 noiembrie, pe ecranul Romania TV au aparut 366 de insertii grafice de cate zece secunde, rulate in timpul emisiunilor si jurnalelor de stiri ale postului detinut de pesedistul Ghita cu sigla bancii de export import a Romaniei - Eximbank si un mesaj care promova meciul Grecia-Romania. Campania cu inserturile Eximbank a inceput pe 12 noiembrie in jurul pranzului si a durat pana in ziua meciului - 15.11, ora 13.00, informeaza Realitatea.net.

Realitatea.net a adresat o solicitare scrisa Eximbank in care i-a cerut institutiei bancare conduse de Traian Halalai, sa ofere mai multe informatii, inclusiv care a fost valoarea contractului de publicitate dintre banca si postul lui Sebastian Ghita, in conditiile in care presa a scris ca Romania TV ar fi platit in jur de 250.000 de euro pentru transmisia meciului Grecia-Romania.

Conform raspunsului primit de la Eximbank, suma respectiva e confidentiala, insa conducerea bancii a precizat ca a ales postul Romania TV pentru "relevanta confruntarii", stiut fiind ca "asocierea cu fotbalul asigura brandului o vizibilitate ridicata si permite patrunderea in comunitati largi, cunoscut fiind faptul ca fotbalul este sportul cu cei mai multi suporteri din Romania".

"Majoritatea bancilor se implica constant in proiecte sportive care sunt vazute ca o buna oportunitate de a comunica valorile brandului intr-un mod mai putin conventional, dar care se fixeaza mult mai rapid in memoria publicului", a mai precizat conducerea Eximbank.

Pe de alta parte, postul Romania TV ar putea fi sanctionat de CNA deoarece Codul Audiovizualui interzice partajarea ecranului pentru reclama (foto) in cazul emisiunilor de stiri sau a dezbaterilor politice.

Meciul Grecia-Romania desfasurat sambata la Atena si pierdut de echipa noastra cu scorul de 1-3 a dat nastere unui val de indignare in mass-media din cauza faptului ca mai multi politicieni PSD, in frunte cu premierul Victor Ponta, s-au folosit de acest prilej pentru a-si face campanie.

Cum se apara Romania TV dupa meciul "PSD-Grecia": Am vrut sa incarcam seara cu emotie si tensiune

"Urat a inceput meciul la Romania TV! Cei 250.000 de euro in transmiterea partidei de la Atena s-au developat intr-un marketing politic de tot rasul. Idee excelenta, investitie scumpa, publicitate ieftina! (...) 'Ponta nu e prost, l-au vazut 5 milioane de oameni care se uita acum la televizor. O data pe an ai ocazia asta', mi-a transmis, instantaneu, un amic dintr-o regie de publicitate", a scris jurnalistul Catalin Tolontan pe blog.

De altfel, marti seara, inaintea returului desfasurat la Bucuresti, premierul Ponta si-a facut din nou aparitia, de data aceasta la Antena3, echipat cu tricoul nationalei. Partida Romania-Grecia este transmisa de Antena1, post detinut de trustul familiei Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Eximbank publicitate Romania TV, #Eximbank publicitate meci Grecia , #PSD