Sebastian Ghita a anuntat numele si data de lansare ale noului partid

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 18:54
4290 citiri
Sebastian Ghita a anuntat numele si data de lansare ale noului partid
Foto: DC News

Deputatul Sebastian Ghita a anuntat, marti, denumirea noului partid pe care intentioneaza sa il infiinteze, dar si data la care acest lucru se va intampla.

"Am dat drumul unui sondaj pe Facebook si au fost mai multe focus-grupuri si o serie de sondaje. Astazi, in pole-position pentru denumirea unei structuri si pentru a incepe sa strangem semnaturi este denumirea 'Progres'. Asadar, propunerea mea pentru noua structura va fi sa o indreptam catre ceea ce astazi denumim 'progresism'", a spus Sebastian Ghita, pentru DC News.

La observatia ca, astfel, se face concurenta UNPR pentru denumire, fostul social-democrat a precizat ca "trebuie sa explicam o data si chestia cu progresismul si s-o aducem in discutie ca tema - PSD, PNL, chiar si UDMR sunt niste structuri conservatoare".

Sebastian Ghita a precizat si cum va lua nastere "Partidul Progres Romania".

"Probabil ca ne va lua o luna de zile sa strangem 25.000 de semnaturi. 1 martie e o tinta pentru data cand ne vom prezenta la tribunal cu semnaturile si cu statutul. Si vom incerca sa nu ne prezentam cu 25.000 de semnaturi, ci cu un numar mult mai mare, care sa ne dea dreptul sa speram ca, in 2016, dupa ce reusim sa convingem si cativa medici in tara si cativa profesori si cativa angajati din multinationale si cativa mici capitalisti romani sa se alature structurii acesteia si, cand vom pune niste idei pe piata, in momentul acela sa fim in stare sa luam 5% si sa intram in Parlament", a mai explicat deputatul.

Dupa ce si-a dat demisia din PSD, la sfarsitul lunii noiembrie, dupa cateva zile Sebastian Ghita a anuntat ca din ianuarie va incepe strangerea de semnaturi pentru un nou partid politic de stanga.

#Sebastian Ghita nou partid, #Ghita infiintare partid, #Ghita nou partid stanga, #Ghita partid progres , #PSD