Surpriza: Elan Schwartzenberg, trimis la plimbare de jurnalistii de la Realitatea TV

Luni, 02 Mai 2011, ora 23:03
15967 citiri
Surpriza: Elan Schwartzenberg, trimis la plimbare de jurnalistii de la Realitatea TV
Foto: Arhiva

Elan Schwartzenberg, proaspatul patron al Realitatii TV, a inceput cu stangul relatia cu noii sai angajati. In ciuda faptului ca anuntase dezvaluiri in premiera pentru luni seara, la postul sau de televiziune, omul de afaceri a fost sunat cu cateva minute inainte de inceperea emisiunii si informat de producatoare ca prezenta sa... nu mai este oportuna.

Elan Schwartzenberg declarase la conferinta de presa de luni, la care a anuntat preluarea a 90% dintre actiunile trustului Realitatea, ca luni seara va vorbi mai mult despre acest eveniment de pe piata media la postul sau de televiziune, explicand ca, in calitate de proprietar, doreste sa creasca astfel ratingul Realitatii TV.

Elan Schwartzenberg: Imi doresc ca Realitatea TV sa fie un fel de CNN local (Video)

Fara nicio explicatie oferita telespectatorilor, Realitatea TV a difuzat luni seara, la ora anuntata, 22.00, o emisiune in care printre invitati s-au aflat Gyorgy Frunda, Alin Popoviciu, Ilie Sarbu, Radu Mazare si Cornel Nistorescu, temele abordate neavand nimic special.

Absenta lui Schwartzenberg a constituit insa subiect de dezbateri aprinse la postul concurent de televiziune B1TV, unde Robert Turcescu, Ion Cristoiu, Cozmin Gusa si Bogdan Chirieac au incercat sa descifreze misterul absentei lui Elan Schwartzenberg de la propriul sau post de televiziune.

Daca Ion Cristoiu a spus inca o data ca, in opinia sa, vanzarea Realitatii Media este o minciuna, iar ceea ce s-a intamplat luni seara dovedeste acest lucru, Cozmin Gusa a sustinut ca asistam la un nou razboi pe care Sebastian Ghita il poarta cu inlocuitorul lui Sorin Ovidiu Vintu.

"Este vorba despre Sebi Ghita, care a indraznit sa faca asta pentru ca s-a bazat pe anumite institutii, care crede el ca il apara(...)Sebi Ghita forteaza un nou conflict, are nevoie de un nou Vintu. Daca s-ar fi batut cu Sorin Freciu sau Dragos Nedelcu era altceva. Forteaza un nou conflict, cu Elan Schwartzenberg, vrea sa il prezinte ca pe noul Vintu", a declarat fostul consilier si asociat al lui SOV.

In schimb, Bogdan Chirieac a spus ca poate fi "suspectata" in acest caz echipa de jurnalisti ai trustului Realitatea de "independenta editoriala", ceea ce a starnit zambete in studio.

La insistentele lui Robert Turcescu, Elan Schwartzenberg a intervenit telefonic in emisiune, vizibil iritat, pentru a pune la punct doua chestiuni.

Elan Schwartzenberg: Am fost invitat de doua ori, nu de portar ci de director

In primul rand, a spus ca a fost invitat de doua ori la emisiunea de luni seara, de catre directorul general al postului, Sorin Enache, o data sambata si a doua oara luni dimineata, la ora 10.30.

"Nu m-am autoinvitat nicaieri, nu am indraznit, nu am visat sa ma autoinvit, ca nu e in firea mea(...)La 10 fara 5 minute (n.red: 21.55) am fost informat de conducerea de la ora 22.00 ca nu mai e oportuna venirea mea in aceasta seara. Le-am multumit si nu m-am dus", a declarat Elan Schwartzenberg, spre stupoarea jurnalistilor prezenti in studio.

"Am fost invitat de doua ori, nu de portar ci de directorul general de la Realitatea si, din cate stiu eu, de cel responsabil de continutul redactional", a subliniat inca o data Elan Schwartzenberg, precizand ca emisiunea trebuia sa inceapa la ora 22.15, iar el a fost sunat si rugat sa nu mai vina cu douazeci de minute inainte.

Intrebat ce explicatie i s-a dat, Elan Schwartzenberg a raspuns: "Ca nu mai e oportun. Nu am dorit sa fac analize cu cei de acolo", precizand ca a fost sunat de producatoarea emisiunii de la ora respectiva (n.red. - Raluca Damian), nu de moderator sau de directorul postului.

Elan Schwartzenberg: Sunt asociat si cu domnul Oancea si cu domnul Paunescu

Pe de alta parte, Elan Schwartzenberg a tinut sa mai faca o precizare foarte importanta in opinia sa. Mai intai i-a intrebat pe Robert Turcescu si Ion Cristoiu daca i-a sunat vreodata sa ii roage ceva legat de B1TV sau sa intervina pentru a fi chemat vreun invitat la emisiunea lor. Nedumeriti, acestia au raspuns ca nu, dar nici nu vad legatura.

"Pentru libertatea jurnalismului si transparenta va rog sa verificati: si cu domnul Oancea si cu domnul Paunescu sunt asociat, si totusi nu mi-am permis niciodata sa va deranjez cu nimic", a dezvaluit Elan Schwartzenberg.

"Va confirm ca puteti verifica: cu domnul Oancea sau cu domnul Paunescu(...)Nu intervin vreodata nici macar in locurile unde sunt asociat, nici in bine nici in rau, nu dau telefoane, nu agit lumea. Am vrut sa ii clarific domnului Chirieac ca nu m-am autoinvitat. Va rog sa fiti usor mai circumspecti inainte sa faceti oamenii varza", a mai spus Elan Schwartzenberg, inchizand telefonul inainte de a fi bombardat cu intrebari din partea celor aflati in studio.

Acestia au tras concluzii diferite. Cozmin Gusa a spus ca asistam la un "razboi complicat", iar ceea ce s-a petrecut luni seara este "o declaratie de razboi din partea lui Ghita".

Ion Cristoiu a sugerat ca este posibil ca Elan Schwartzenberg sa fi fost trimis acasa deoarece in emisiune era invitat Cornel Nistorescu, iar cei doi sunt certati de multa vreme. "Cred ca Nistorescu a pus conditia sa nu vina si Elan Schwartzenberg", a spus el.

In schimb, Robert Turcescu i-a cerut public lui Elan Schwartzenberg sa vina marti seara la emisiunea sa, in calitate de invitat, si sa ridice ratingul emisiunii, mai ales acum ca s-a aflat ca e actionar nu numai la Realitatea TV, ci si la B1TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Elan Schwartzenberg Realitatea TV, #Elan Schwartzenberg Ghita, #Elan Schwartzenberg Vintu , #Realitatea TV
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
S-au stricat vuvuzelele pro-basiste, Crustoiu si Turcescu, cind au aflat ca noul actionar majoritar de la Realitatea este actionar si la radio sant b1.