Ce-a facut Politia Romana in cazul Ghita: A trimis o constatare tehnico-stiintifica in Serbia

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 14:15
7013 citiri
Ce-a facut Politia Romana in cazul Ghita: A trimis o constatare tehnico-stiintifica in Serbia
Foto: Arhiva Ziare.com

Specialistii Institutului National de Criminalistica au efectuat o constatare tehnico-stiintifica in cazul lui Sebastian Ghita, al carei rezultat a fost transmis politistilor sarbi.

Conform competentelor, Politia Romana a realizat un schimb activ de date si informatii cu colegii din Serbia si Slovenia, care a condus la retinerea lui Ghita, potrivit Biroului de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, politistii romani au solicitat autoritatilor slovene verificari privind autenticitatea documentelor prezentate de inculpat, datele fiind transmise autoritatilor sarbe, mentioneaza sursa citata.

Toate activitatile desfasurate de Politia Romana in cazul amintit s-au desfasurat sub coordonarea directa a procurorului de caz si au respectat intocmai normele legale in astfel de situatii.

Potrivit Biroului de presa al IGPR, inclusiv in noaptea de 13 spre 14 aprilie, politistii romani s-au aflat in contact direct cu procurorul de caz.

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea acte false, permis de conducere si buletin de Slovenia, si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

Citeste mai multe despre capturarea fugarului Ghita:

#Politia Romana capturare Ghita , #retinut