Cum au reusit politistii sa il localizeze pe Sebastian Ghita in Serbia, "cu ajutorul" apropiatilor (Surse)

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 09:30
32244 citiri
Cum au reusit politistii sa il localizeze pe Sebastian Ghita in Serbia, "cu ajutorul" apropiatilor (Surse)
Foto: Hepta.ro

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat in Serbia in urma erorilor facute de apropiati ai acestuia, au declarat pentru Ziare.com surse din Politia Romana.

Potrivit surselor citate, acestia au plecat des in ultima vreme spre Serbia folosind rute diferite.

De altfel, in momentul in care a fost prins, Sebastian Ghita se afla impreuna cu fratele sau. Aflat initial la Istanbul, fratele omului de afaceri a plecat catre Serbia, fiind urmarit de politisti.

Sursele mentionate au mai declarat pentru Ziare.com ca politistii din Serbia nu au colaborat cu cei din Romania in procesul de localizare si prindere a lui Sebastian Ghita.

Au existat zvonuri ca Ghita se afla in Serbia inca de luna trecuta

Informatia ca Sebastian Ghita s-ar afla in Serbia a aparut inca din 15 martie. Citand surse oficiale din randul anchetatorilor, televiziuni de stiri si alte site-uri au relatat atunci ca omul de afaceri ar fi fost localizat in Serbia.

Oficiali ai Politiei Romane au infirmat insa aceasta ipoteza. Si procurorul general Augustin Lazar a declarat in acel moment ca este falsa informatia potrivit careia Sebastian Ghita ar fi fost localizat in Serbia.

"Eu stiu ca este o informatie falsa. Este falsa", a raspuns procurorul general.

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a spus la acea vreme ca informatiile aparute in spatiul public privind localizarea lui Sebastian Ghita nu sunt corecte.

Ponta a recunoscut ca merge des in Serbia, dar a negat ca s-ar fi intalnit cu Ghita

Fostul premier Victor Ponta spunea la acea vreme ca informatiile potrivit carora Sebastian Ghita s-ar afla in Serbia sunt o pacaleala.

"Eu cred ca e o pacaleala, daca ma intrebati. Habar nu am. Eu sigur nu l-am intalnit", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, intrebat in legatura cu informatiile potrivit carora Sebastian Ghita s-ar afla in Serbia.

El a spus ca merge des in Serbia si se intelege foarte bine cu premierul acestei tari, dar acest lucru nu are nicio legatura cu Sebastian Ghita.

"De multe ori am fost in Serbia in ultima perioada, merg foarte des, cred ca merg si saptamana viitoare. Nu mi-a cerut premierul Serbiei sa-l intalneasca pe domnul Ghita niciodata, nici invers. (...) Legaturile astea le fac fraierii. Credeti ca eu m-as duce la prim-ministrul din oricare alta tara si i-as spune: domnule, ascunde tu pe cineva? Sunteti seriosi? Astea sunt de Dambovita", a adaugat Victor Ponta.

Ulterior, in 24 martie, jurnalistul Dan Andronic a fost audiat la Inspectoratul General al Politiei Romane, el precizand apoi pe o retea sociala ca a fost intrebat daca s-a intalnit cu fostul deputat Sebastian Ghita in Serbia.

"Nu m-am vazut cu Ghita in Serbia sau oriunde in alta parte (...) Daca Ghita era localizat in Serbia, era demult in custodia Politiei. Nu o functiona mandatul european de arestare, dar mandatul international dat prin Interpol functioneaza", a sustinut atunci Andronic.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sebastian Ghita retinut , #retinut