Ministrul Carmen Dan a dat noi detalii despre prinderea lui Ghita: Nu s-a opus retinerii. Era pur si simplu pe strada

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 12:28
24281 citiri
Ministrul Carmen Dan a dat noi detalii despre prinderea lui Ghita: Nu s-a opus retinerii. Era pur si simplu pe strada
Foto: Captura video (arhiva)

Ministrul de Interne Carmen Dan a dat noi detalii, vineri, despre prinderea lui Sebastian Ghita la Belgrad, precizand ca acesta nu s-a opus retinerii, dar si ca procedura de extradare poate dura aproape 40 de zile.

"Noi credem ca deja a ajuns in fata judecatorilor sarbi. Nu ne putem amesteca, dansii au libertatea sa-si exercite competentele.

Am derulat toate activitatile specifice si ne-am descurcat bine. Nu s-a opus retinerii. Era pur si simplu pe strada, nu era insotit de forte", a transmis ministrul de Interne.

Carmen Dan nu a dorit insa sa vorbeasca despre momentul in care a avut indicii cu privire la locul in care se afla Sebastian Ghita, transmitandu-le jurnalistilor ca "asta veti afla dupa ce se va finaliza ancheta. O sa aflati toate detaliile. Sunt convinsa ca veti afla in timp util tot ce trebuie, dupa ce se va finaliza ancheta".

Ministrul de Interne a mai spus ca procedurile de extradare vor incepe dupa definitivarea activitatilor specifice in acest caz.

"Suntem direct interesati sa sprijinim si sa comunicam cat se poate de deschis cu partenerii nostri din Serbia. Imediat dupa ce vor definitiva activitatile specifice, vom incepe procedurile de extradare.

Facem uz de toate argumentele legale pentru a avea siguranta ca ne indeplinim misiunea pana la capat", a spus Carmen Dan, aflata la vama Nadlac, unde in aceste zile s-au format cozi la iesirea din tara.

Intrebata cand va ajunge Sebastian Ghita in tara, ministrul de Interne a raspuns: "Depinde foarte mult de procedura din Serbia, procedura de extradare care se desfasoara prin Ministerul Justitiei, dureaza aproape 40 de zile. N-as vrea sa vorbesc in numele ministrului Justitiei".

Amintim ca omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut in capitala Serbiei, Belgrad, in noaptea de joi spre vineri, dupa aproape patru luni in care acesta s-ar fi deplasat prin mai multe tari, pe tot cuprinsul continentului.

Potrivit IGPR, "in momentul depistarii, cel in cauza a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezinta insemnele unui stat din UE", fiind vorba despre Slovenia.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca a fost urmarit fratele lui Ghita, care initial s-a aflat la Istanbul, dupa care a plecat catre Serbia. Conform surselor citate, cand Ghita a fost prins erau impreuna. Omul de afaceri avea permis de conducere si buletin sloven si a fost dus la un birou de politie din Belgrad.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Carmen Dan Ghita retinut, #Carmen Dan detalii retinere Ghita, #Sebastian Ghita prins Begrad, #Ghita retinut Belgrad acte false , #retinut