Sebastian Ghita a fost eliberat de sarbi

Vineri, 26 Mai 2017, ora 16:30
80944 citiri
Sebastian Ghita a fost eliberat de sarbi
Foto: Hepta.ro

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a fost eliberat din arest, in Serbia, dupa ce a platit cautiunea stabilita de instanta sarba.

Cautiunea a fost fixata de catre un judecator al instantei supreme la 200.000 de euro, cu aprobarea procurorului general sarb, transmit televiziunile de stiri.

Fostul deputat PSD trebuie sa indeplineasca insa mai multe conditii. In primul rand, nu are voie sa paraseasca Belgradul si trebuie sa se prezinte de doua ori pe luna la politie, pe 1 si 15 ale lunii.

In plus, autoritatile sarbe i-au confiscat pasaportul.

Ghita, greu de extradat

Pe 19 mai, cand a fost audiat la instanta suprema a Serbiei, Ghita a spus ca refuza sa fie extradat si a insistat ca dosarele in care este investigat sunt politice si a sustinut ca este persecutat politic.

In acelasi timp, avocatul sau a depus o solicitare prin care cere sa ii fie revocata masura arestului preventiv si sa fie inlocuita cu cea a arestului la domiciliu.

Ministrul sarb al Justitiei va fi cel care va decide daca se va aproba sau nu extradarea, putand chiar sa ii acorde azil politic.

Pe 12 mai, au aparut informatiile ca Ghita va fi audiat in Serbia intr-o sedinta secreta, in vederea extradarii. Insa cand videoconferinta a fost organizata, Ghita a refuzat sa dea declaratii pe motiv ca nu e reprezentat in acel moment de avocatul dorit de el. Si asta cu toate ca avocatii lui Ghita au fost cei care facusera cererea ca fostul parlamentar sa participe prin videoconferinta la procesele pe care le are in Romania.

Ghita a fugit din tara la sfarsitul anului trecut, in timp ce se afla sub control judiciar. Dupa luni de cautari si dupa ce a fost dat in urmarire internationala, el a fost gasit si arestat la Belgrad.

Omul de afaceri este implicat in cinci dosare, in unele fiind trimis in judecata, in timp ce in altele e urmarit penal si cu cerere de arestare.

F.N.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...