Deja devine aberant: Cererea de arestare a lui Ghita a fost amanata la judecata a 7-a oara!

Miercuri, 09 August 2017, ora 13:05
6636 citiri
Deja devine aberant: Cererea de arestare a lui Ghita a fost amanata la judecata a 7-a oara!
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Tribunalul Prahova a dat, miercuri, un nou termen in care se va judeca cererea de arestare preventiva facuta de procurorii DNA Ploiesti pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul in care fostul deputat este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat ca termenul in care se judeca cererea DNA de arestare preventiva a lui Sebastian Ghita a fost amanat si ca audierea prin videoconferinta nu a fost posibila intrucat judecatorul din Serbia este in concediu de odihna.

"S-a acordat un nou termen de judecata pentru 19 septembrie 2017, ora 11:00, pentru audierea inculpatului. Nu s-a putut desfasura videoconferinta, intrucat instanta din Serbia a comunicat ca judecatorul desemnat sa participe la procedura este in concediu de odihna pana pe 15 septembrie", a precizat Anton.

Aceasta este cea de-a saptea amanare in acest caz.

Cererea de arestare preventiva a fost facuta in dosarul denumit "Hidro", in care Iulian Hertanu, cumnatul ex-premierului Victor Ponta, este cercetat, alaturi de altii, pentru ca ar fi deturnat banii primiti pe un contract de extindere a canalizarii orasului Comarnic-Prahova, in valoare de 10 milioane de euro.

Anchetatorii sustin ca Sebastian Ghita a sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu in accesarea si primirea fondurilor europene.

Citeste mai multe despre epopeea Ghita:

#Sebastian Ghita arestare , #Serbia