Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sebastian Ghita dupa arestarea lui Vintu: Statul roman si institutiile sale sunt slabe

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 10:22
4886 citiri
Sebastian Ghita dupa arestarea lui Vintu: Statul roman si institutiile sale sunt slabe
Foto: Arhiva

Managerul Realitatea Tv, Sebastian Ghita, a declarat ca nu e treaba lui ce se intampla cu justitia din Romania, insa statul si institutiile lui sunt slabe dupa ce judecatorii au decis joi seara ca Sorin Ovidiu Vintu, impotriva caruia a depus plangere dupa ce a fost amenintat cu moartea, sa fie judecat in stare de libertate.

"Nu e treaba mea ce se intampla in justitia din Romania. Eu sunt dator sa ma apar singur impotriva sistemului mafiot", a declarat Ghita pentru Romania Libera.

Dupa ce afaceristul a fost eliberat, patronul Asesoft a mai spus ca "statul roman si institutiile statului sunt slabe" si spera ca in cele din urma sa se faca dreptate.

Avocatul acestora a declarat ca au fost prezentate probe audio care i-au convins pe judecatori ca Vintu sa fie cercetat in stare de libertate.

Instanta a deliberat verdictul timp de aproape 7 ore. Sorin Ovidiu Vintu se afla deja acasa, la momentul pronuntarii verdictului (23:40), dupa ce ordonanta de retinere pentru 24 de ore emisa pe numele sau a expirat la ora 19:40, insa judecatorii au continuat audierile pana in jurul orei 22:00.

Ion Ilie, zis Nelu Legiune, omul de incredere al lui Vintu, anchetat in acelasi dosar, a fost si el pus in libertate si a plecat in jurul orei 23:40 de la judecatorie.

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat in stare de libertate

"Din punctul nostru de vedere este o solutie rezonabila, justa. A durat ceva, dar a meritat. Nimeni nu are nicio vina in asa-zisa plangere si in asa-zisul flagrant", a declarat avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu, dupa pronuntarea verdictului.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie sunt cercetati in stare de libertate pana la judecarea recursului, deoarece procurorul a declarat imediat recurs asupra deciziei de punere in libertate.

Desi Sorin Ovidiu Vintu a preferat sa astepte in sala de judecata verdictul, in cele din urma acesta a plecat acasa, spunand ca se va intoarce, daca este cazul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Ghita proces Vintu, #Sorin Ovidiu Vintu eliberat , #Sorin Ovidiu Vintu
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Eu sunt dator sa ma apar singur impotriva sistemului mafiot", a declarat Ghita pentru Romania Libera" ??????