Seful comisiei de control SRI: Inainte de a fi deputat, pentru SRI Ghita era persoana cu "informatii de interes pentru securitatea nationala"

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 21:40

   

Seful comisiei de control SRI: Inainte de a fi deputat, pentru SRI Ghita era persoana cu "informatii de interes pentru securitatea nationala"
Presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a explicat ca Sebastian Ghita a participat la evenimente ale Serviciului in ultimii patru ani ca membru al acestei comisii, iar in perioada 2010-2012 a fost considerat de SRI o persoana cu "informatii de interes" pentru securitatea nationala. El nu a dorit sa ofere detalii publice privind eforturile de gasire a fostului deputat.

Intrebat in ce calitate a participat Sebastian Ghita la intalnirile SRI, Tutuianu a precizat ca sunt doua motive diferite oferite de sefii Serviciului in sedinta de miercuri, in functie de perioada de referinta.

"Pentru perioada 2012 - 2016 raspunsul este simplu: a fost membru al comisiei parlamentare de control al SRI si a participat si la activitati publice si la activitati care au fost mai putin publice, activitati care privesc calitatea sa de membru (al Comisiei SRI - n.red.) (...). Raspunsul este urmatorul: nu a fost ofiter acoperit si un argument adus de comisia interna a SRI este legat si de juramantul pe care l-a depus in 2012", a spus el.

In ceea ce priveste perioada 2010-2012, respectiv de la primele intalniri la momentul la care a devenit deputat, membru al Comisiei, Tutuianu a citit un raspuns oficial al SRI: "A fost prezent in calitate de persoana care avea informatii de interes pentru securitatea nationala".

Intrebat daca intalnirile de dinainte de 2012 au fost in calitate de om politic sau om de afaceri, Tutuianu nu a dorit sa raspunda: "Dati-mi voie sa raman cu raspunsul acolo unde l-am dat".Presedintele comisiei nu a comentat nici ce il credibiliza pe Sebastian Ghita ca sursa de informatii pentru SRI. "Intram pe o zona unde nu va pot da alte informatii", a spus el.

In ceea ce privesc eforturile de localizare a lui Sebastian Ghita, Tutuianu a spus ca informatiile sunt "clasificate"."Sunt mai multe institutii care au atributii in a verifica unde se afla si eventual a-l identifica. Chestiunile acestea sunt informatii clasificate", a explicat el.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5583 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Pe Romaneste Guitza era Turnator-Securis!!
Sau aveti o alta denupire pentru acest 4ped??
silvia_h
rank 5
Intrebare cam indiscretă: de unde avea Ghiță aceste...
... "informatii de interes pentru securitatea nationala"?
Qui Bono
rank 5
A vandut si a instalat softuri la o serie
de institutii (ANAF, ministere, etc) precum si la intreprinderi de stat din sectorul energetic.
Gile
rank 5
Sa nu uitam
Ghita a fost seful comieiei SRI din parlament !
Gile
rank 5
E simplu
Este o creatura a SRI-ului !
In plus face parte integranta din mafia PSD !
roion
rank 5
Adevarul,
Adevarul este ca ghita a fost Cartita sau mai precis Calul Troian al psd din SRI.
Roadele Calului Troian se vad azi cand psd ataca,din toate pozitiile ca teroristii arabi la revolutie,SRI-ul si prin el statul de drept.
Ghita e in Kiseleff !
Invatatura si pentru SRI care nu trebuie sa aiba incredere in nimeni(din exterior cat si din interior)
MacGigi
rank 5
Pariez pe orice ca daca il veti prinde pe ghitza in viata :))),
va fi suficient sa ii bagati un deget in rectum si va spune tot !!! Va incepe cu Ponta si va sfarsi cu Maior, Dancu si alti socialisti care au fost cu el in visuina :))) Sau cocina...

Fugi Ponta, fugi, Ghitza nu mai are multe carti de jucat ... te va da in gat :)))
ddutz2013
rank 5
Cum adica "clasificate"? Doar ne facem ca-l cautam? Adica, ne jucam?
"In ceea ce privesc eforturile de localizare a lui Sebastian Ghita, Tutuianu a spus ca informatiile sunt "clasificate"."Sunt mai multe institutii care au atributii in a verifica unde se afla si eventual a-l identifica. Chestiunile acestea sunt informatii clasificate", a explicat el."
De fapt "ei" stiu unde este, dar e "clasificat" sa-l "gaseasca"?!
Gile
rank 5
E clar
Ghita a fost ascuns de mafia PSD si-l foloseste pe post de berbec pentru a sparge ultima reduta neocupata de mafia PSD : conducerea DNA !
Sa nu uitam ca inainte de a-l ascunde, Ghita declara ca DNA-ul i-a cerut sa-si toarne tovarasii socialisti !
De frica, mafia PSD l-au ascuns ! Nu m-ar mira sa fie chiar la unul din sediile mafiei PSD !
Politia Romana cred ca a ajutat sa puna in aplicare acest plan !
Intr-un stat civilizat Ghita era de mult prins, in tarile bananiere (cum este Romania) Ghita este un eroupentru institutiile statului care-l lasa sa spuna ce are de spus !
Este curios ca nimeni nu este interesat de unde are RTV toate inregistrarile !
Gile
rank 5
Dubios
Parlamentul ii ancheteaza pe cei acuzati de Ghita, nu-i ancheteaza pe cei care trebuiau sa dea de Ghita !
Prin aceasta actiune parlamentul valideaza si incurajeaza spusele unui infractor !
Nu-i intereseaza ca infractorul trebuie prins !
Gile
rank 5
Supozitie
Daca Ghita ar spune ceva rau de Dragnea cred ca l-ar prinde imediat !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor