Atac exploziv in USL: Ghita, despre "fosilele comunistoide" SRS si Voiculescu

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 11:32
10803 citiri
Atac exploziv in USL: Ghita, despre "fosilele comunistoide" SRS si Voiculescu
Foto: Evenimentul Zilei (Arhiva)

Deputatul PSD Sebastian Ghita i-a atacat din nou pe liberalul Sorin Rosca Stanescu, patronul trustului Intact, presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae, pe care i-a numit "fosile comunistoide" cu legaturi de bani si interese cu Rusia.

"Rusia nu a plecat niciodata de aici. E ascunsa in conturile si interesele acestor fosile comunistoide", a spus Ghita pentru Ziare.com, referindu-se la cei trei.

"Curand banii si conturile lor din Cipru vor fi publicate de autoritati europene de lupta anti-evaziune si anti-frauda", a adaugat acesta.

Pe Sorin Rosca Stanescu, cel care l-a acuzat ca e omul SRI de la 19 ani, Ghita l-a caracterizat ca "noul Gigi Becali al luminii razboinice de la Rasarit".

Despre Crin Antonescu, Sebastian Ghita a spus ca "inca mai poate sa demonstreze ca doreste integritate, corectitudine si responsabilitate" si s-a aratat ingrijorat de faptul ca, atunci cand liderul PNL e criticat la Romania TV, "agenti dovediti ai fostei Securitati ceausiste" sar sa-l apere. Ghita spune ca liderul PNL e consiliat de fostii sefi ai SRI si SIE, Virgil Magureanu si Catalin Harnagea.

Citeste mai jos raspunsurile date Ziare.com de deputatul PSD Sebastian Ghita, patronul postului Romania TV:

Sorin Rosca Stanescu spune ca ati mintit cand ati jurat pe Biblie ca nu ati colaborat cu vreun serviciu secret si ca v-ati facut o mare parte a averii prin contracte pe care v-a ajutat sa le obtineti generalul SRI Zamfir - credeti ca are asta legatura cu faptul ca postul dumneavoastra, Romania TV, l-a criticat dur pe seful sau de partid, Crin Antonescu? E asta un raspuns, un avertisment?

Rosca Stanescu este noul Gigi Becali al luminii razboinice de la Rasarit. In Parlament juri ca nu esti ofiter acoperit al nici unui serviciu intern sau extern Romaniei.

Nu stiu daca Stanescu este agent al unui serviciu extern. Este grav faptul ca, atunci cand niste jurnalisti de la RTV exprima un punct de vedere fata de Antonescu, agenti dovediti ai fostei Securitati ceausiste sar sa il apere pe cel care este consiliat de Magureanu si de Harnagea.

Sa minti in asa situatie e o chestiune penala. Pentru Stanescu, Nicolae si altii e o chestiune cotidiana sa minti.

De ce va ataca trustul Intact, al lui Dan Voiculescu, o face din acelasi motiv ca si SRS?

Da. Si SRS si Voiculescu au probleme cu Justitia. Faptul ca incearca sa se victimizeze atacand un membru al unei unei comisii speciale inseamna ca se simt vinovati. Doar legea ii poate ajuta.

Stanescu e acuzat de ANI. Voiculescu si Nicolae, de procuratura.

Ati sugerat o legatura cu Rusia a lui SRS, Voiculescu si Ioan Niculae - la ce va refereati, mai exact?

La colaborarea cu securitatea ceausista. La legatura lui Stanescu cu Vintu, a lui Voiculescu cu Kokalis si a lui Niculae cu Gazprom. Rusia nu a plecat niciodata de aici. E ascunsa in conturile si interesele acestor fosile comunistoide.

Curand banii si conturile lor din Cipru vor fi publicate de autoritati europene de lupta anti-evaziune si anti-frauda.

Se sugereaza in spatiul public (si s-a spus direct de catre SRS) ca politica dumneavoastra editoriala e una care aduce tensiuni in USL, SRS cerandu-va sa va cereti scuze liderilor PNL. Ce raspundeti?

Eu nu sunt jurnalist. Am incredere totala in echipa RTV, sunt niste oameni responsabili, pe picioarele lor si au rezistat deja multor ciudatenii dictatoriale.

Ei isi respecta profesia si sunt in media si in politica dinaintea mea. Nu pot sa-i oblig sa inghita hotii si coruptie.

Crin Antonescu inca mai poate sa demonstreze ca doreste integritate, corectitudine si responsabilitate. Am multi prieteni in PNL si sper ca si ei ca, impreuna, facem un proiect pentru noi, pentru romani.

Vezi cum raspunde SRS acuzatiilor lui Ghita

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei, anunţă că a fost deschis în curtea Spitalului Colentina al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală. El afirmă că pe...
Liderul PNL admite că cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei este un candidat comun cu PSD. Ce spune despre prezidențiale
Liderul PNL admite că cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei este un candidat comun cu PSD. Ce spune despre prezidențiale
Candidatul la Primăria Capitalei va fi stabilit în funcţie de rezultatul sondajelor, dar varianta cea mai probabilă este a unui candidat comun cu PSD, a declarat joi, 29 februarie, la...
#Sebastian Ghita Rusia SRS Voiculescu, #Ghita Voiculescu SRS Niculae , #stiri Sebastian Ghita