DNA cere mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghita in alte doua dosare

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 21:37
4253 citiri
DNA cere mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghita in alte doua dosare
Foto: Arhiva Hepta.ro

DNA Ploiesti cere mandate de arestare preventiva pe numele lui Sebastian Ghita in cele doua dosare de coruptie in care acesta este cercetat si in care fie nu fusesera luate astfel de masuri preventive, fie nu se formulasera solicitari de emitere a unui mandat de arestare preventiva, au declarat surse judiciare.

Astfel, procurorii DNA au formulat catre Inalta Curte de Casatie si Justitie o solicitare de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Ghita in dosarul care vizeaza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, dosar in care Ghita este urmarit penal alaturi de Victor Ponta pentru infractiuni de coruptie.

Citeste si Ghita confirma ca el e omul de afaceri din noul dosar al lui Ponta: Ideea ca Tony Blair participa la spalare de bani, halucinanta

Totodata, procurorii DNA au solicitat Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul in care acesta este cercetat alaturi de cumnatul lui Ponta, Iulian Cristian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Luni, procurorii DNA au cerut instantei supreme arestarea preventiva a lui Sebastian Ghita si in dosarul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, caruia i-ar fi oferit o casa pentru a sponsoriza echipa de baschet de la bugetul local.

Pe numele lui Ghita exista mandate de arestare preventiva in alte doua dosare in care fostul deputat este cercetat pentru coruptie. Astfel, Ghita are un mandat de arestare preventiva emis in lipsa, in 10 ianuarie, de instanta suprema, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. Fostul deputat a fost dat si in urmarire internationala, prin Interpol.

Sebastian Ghita mai are un mandat de arestare preventiva emis in lipsa de Curtea de Apel Ploiesti, in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, respectiv pentru ca ar fi pretins si primit de la reprezentantii firmelor Teamnet International si Asesoft International sume de bani pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT.

Curtea Suprema din Belgrad a prelungit, la solicitarea Romaniei, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extradare in cazul lui Sebastian Ghita, retinut in 14 aprilie, la Belgrad, in baza unui mandat de arestare emis de autoritatile de la Bucuresti, scrie agentia Tanjug.

Purtatoarea de cuvant a Curtii, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug miercuri ca, in cadrul procedurilor preliminare, termenul de detentie poate fi prelungit pana la 40 de zile.

Ministerul roman al Justitiei nu a raspuns inca solicitarii de a face precizari pe acest subiect.

In cazul lui Ghita, imediat dupa retinere, au fost formulate doua decizii ale instantelor: una privind retinerea sa pentru o perioada de doua luni si o alta privind retinerea sa pentru 18 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#DNA mandate arestare Ghita, #mandate arestare Ghita , #stiri Sebastian Ghita