Fascinantul razboi al mogulilor. Ce vrea Ghita? (Opinii)

Autor: Lucian Lumezeanu
Joi, 14 Februarie 2013, ora 07:31
8523 citiri
Fascinantul razboi al mogulilor. Ce vrea Ghita? (Opinii)

Romania TV versus Antena 3. Sebastian Ghita versus Dan Voiculescu. Pesedistul Sebastian Ghita versus liberalii Crin Antonescu si Sorin Rosca Stanescu. Razboiul asta e unul dintre cele mai interesante lucruri ale inceputului de an. Ce nu stie nimeni e de unde a pornit cu adevarat.

Ce vrea fiecare? E adevarat, cei din PNL, prin intermediul postului de casa Antena 3, acuza o "campanie" a Romaniei TV impotriva lor, mai ales a lui Crin Antonescu, dar se uita ca Antena 3 a dus si ea campaniile sale impotriva lui Victor Ponta. Povestea e veche insa. De ce ataca exact acum Romania TV, post fidel PSD sau macar lui Victor Ponta?

Atac exploziv in USL: Ghita, despre fosilele comunistoide SRS si Voiculescu

Ce vrea patronul sau, Sebastian Ghita, un personaj neasteptat de dur, curajos si lipsit de scrupule, mai ales tinand seama de varsta lui. De ce il ataca pe Crin Antonescu, ba chiar il ataca dur? La urma urmei, e aliatul sau din USL si, teoretic, ar trebui sa aiba aceleasi scopuri. Ar trebui ca USL sa aiba si presedintele, adica pe Crin Antonescu, nu?

De ce i-ar reduce Sebastian Ghita sansele la presedintie liderului PNL atacandu-l non stop? De ce ar da impresia unei fisuri in USL?

De ce l-ar ataca pe prietenul sau macar aliatul bunului sau prieten Victor Ponta?

Vezi cum raspunde SRS acuzatiilor lui Ghita

Poate ca e o chestiune personala si Ghita plateste polite. Poate ca Ghita actioneaza in numele lui Ponta si arata ca exista si reversul medaliei cand trustul Intact il "mitraliaza" pe premier. Sau poate ca e un semnal pe care i-l trimite Sebastian Ghita lui Crin Antonescu, pentru ca acesta sa nu-i mai afecteze interesele politice.

Ne vom da seama cu timpul daca Ghita "il trage de urechi", il atentioneaza pe Crin Antonescu sau e ceva mult mai profund si seful RTV vrea sa-l scoata din joc. Daca atacurile continua pentru multa vreme, neincetat, e a doua varianta. Daca se calculeaza strict politic, rece, sansele sunt mai mici ca asa ceva se va intampla. Ar insemna sa se puna in discutie nu doar relatia dintre Ghita si PNL, ci si pe cea dintre Crin Antonescu si Victor Ponta.

Un membru USL care trage neincetat in candidatul USL la presedintie nu ar fi de uitat si nici de iertat. La urma urmei, si Antena 3 a tras doar salve de atentionare, de test asupra lui Victor Ponta.

De partea cealalta, liberalii s-au simtit atinsi puternic de ceea ce a facut Romania TV, care, sa nu uitam, a ajuns pana acolo incat a preluat o uriasa farsa de presa, fara sa verifice absolut nimic, de la un site practic necunoscut, in care il implica pe Crin Antonescu in afacerea "rapirii" lui Marta.

Jenant din punct de vedere jurnalistic, e adevarat, ceea ce n-ar trebui sa mire la posturi precum Antena 3, Romania TV sau Realitatea, dar perceputa in PNL ca o lovitura sub centura, cu totul intentionata.

"Ma deranjeaza profund politica editoriala pe care o face domnul Ghita. Atacurile impotriva liderilor PNL au fost total incorecte, domnia sa nu si-a cerut scuze. Ma mai deranjeaza ca s-a laudat peste tot, cand s-a format Guvernul Ponta 1, ca a fost impreuna cu domnul Ponta la Dubai, ca a fost si domnul Maior acolo, si domnul Rus, si alti domni, si au pus la cale, la Dubai (...)s-a laudat ca el pune tara la cale. Cand s-a format Guvernul Ponta 2, si mai si", a spus Sorin Rosca Stanescu la Realitatea TV.

Trebuie sa recunosc ca m-as uita la "razboiul mogulilor" cateva ore pe zi. E doar un semnal asupra a ce vom avea in fata pentru cativa ani. Nu va fi intre televiziuni, ci va fi in interiorul actualului USL.

Poate ca sabiile nu vor iesi din teci chiar acum si vedem doar un foc de paie, insa ele vor iesi in cele din urma, pentru ca USL nu va dura la nesfarsit si, oricum, pana la momentul ruperii, deja razboaiele intre factiunile interne vor fi inceput. Cu televiziunile ca prime arme.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....