Fost procuror, judecat in dosarul lui Ghita: Nu i-am spus lui Negulescu sa nu se atinga de Alexe. Ma simt ca victima unui viol la reconstituire

Marti, 21 Februarie 2017, ora 19:05
5303 citiri
Fost procuror, judecat in dosarul lui Ghita: Nu i-am spus lui Negulescu sa nu se atinga de Alexe. Ma simt ca victima unui viol la reconstituire
Foto: Captura video YouTube

Aurelian Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, judecat in dosarul lui Sebastian Ghita, a declarat marti, la instanta suprema, ca nu i-a spus niciodata procurorului Mircea Negulescu sa nu se atinga in ancheta de omul de afaceri Razvan Alexe si ca toate declaratiile lui Negulescu sunt "minciuni sfruntate".

Mai mult, Mihaila a spus ca se simte "ca o victima a unui viol la a 15-a - 16-a reconstituire".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat marti dosarul in care fostul deputat Sebatian Ghita si fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova sunt acuzati de fapte de coruptie.

Sebastian Ghita a fost reprezentat la instanta de un avocat, fostul deputat fiind cautat de anchetatori din decembrie 2016, din ianuarie fiind urmarit international, dupa ce pe numele lui a fost emis si un mandat european de arestare.

Niciunul dintre inculpatii din acest dosar prezenti la instanta nu a recunoscut acuzatiile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti.

Aurelian Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, acuzat de furnizare de informatii nedestinate publicitatii si de cercetare abuziva, a aratat ca, in vara anului 2013, Mircea Negulescu, care a fost procuror la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti si este martor in acest dosar, a incercat "sa se pozitioneze cumva in siajul" lui sau al lui Liviu Tudose, fostului procuror general al Parchetului.

"Am purtat o discutie cu Negulescu, procuror ce provenea de la Sectia de urmarire penala a Parchetului, vizavi de o eventuala ancheta. Acesta a facut referire la o emisiune unde vazuse un reportaj cu o nava denumita Flaminia. Discutia de la acea data a avut un caracter pur colocvial si nu a mai fost abordat niciun alt subiect pe aceasta tema. Domnul Negulescu isi releva interesul de a realiza o ancheta despre nava, pentru ca in reportaj se facea referire la firmele apartinand lui Mircea Cosma.

Tot dansul, cu acel prilej, prin limbajul corpului s-a indreptat catre biroul procurorului general Tudose si a spus: 'Ce putem face cat timp e jupanul aici?'. Neindoielnic, se referea ca o eventuala ancheta ar fi fost impiedicata de procurorul general (Liviu Tudose - n.red.). Nu stiu daca la acea data era sau nu in activitate sau in timpul serviciului", a spus procurorul Mihaila in fata instantei.

Despre declaratiile date impotriva sa de procurorul Mircea Negulescu, Mihaila a sustinut ca toate sunt afirmatii neadevarate.

"Este o minciune sfruntata a lui Negulescu. Inainte de a fi procuror, sunt om. Ma simt ca o victima a unui viol la a 15-a - 16-a reconstituire. Domnul Negulescu le-a pus cum a vrut el acolo. N-am stiut de ce mi se imputa. Nu i-am spus niciodata lui Negulescu sa nu se atinga de Razvan Alexe (om de afaceri trimis in judecata in alt dosar, sub acuzatia de evaziune fiscala, n.red.), asa cum dansul pretinde", a completat fostul adjunct al procurorilor general din Prahova.

Aurelian Mihaila a mai spus ca nu era in stare conflictuala cu procurorul Negulescu, dar a precizat: "Am aflat ca avea o dusmanie ascunsa fata de mine, pentru ca nu am stopat actiunea in alt dosar in care era implicat finul, varul lui si eu am semnat in 2011 sa se continue ancheta impotriva lor".

Intrebat de judecator daca a "ticluit probe nedrepte impotriva lui Negulescu", Mihaila a raspuns: "Ticalosie! Este o ticalosie! Nu stiu absolut nimic, am aflat la momentul acuzarii".

Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata pentru 9 martie, cand vor fi audiati ceilalti inculpati din dosar.

Pe 29 iunie 2016, procurorii DNA Ploiesti i-au trimis in judecata pe fostul deputat Sebastian Ghita, pe procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, care au avut functii de conducere in Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, pe fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Viorel Dosaru, si pe fostul sef al DGA Prahova, Constantin Ispas.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA Ploiesti, intre luna iunie 2013 si primavara anului 2014, in timp ce pe rolul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza in care se faceau cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate au obtinut informatii confidentiale pe mai multe cai, printre beneficiarii acestor informatii nedestinate publicitatii fiind si fostul deputat Sebastian Ghita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Aurelian Mihaila martor dosar Ghita, #Aurelian Mihaila Mircea Negulescu, #Mihaila audiat martor dosar Ghita , #stiri Sebastian Ghita