Procesul lui Sebastian Ghita, amanat

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 14:30
2302 citiri
Procesul lui Sebastian Ghita, amanat
Foto: Arhiva

Judecarea dosarului in care Sebastian Ghita este acuzat de complicitate la inselaciune a fost amanata, marti, de instanta suprema pentru 15 octombrie, dupa ce unii dintre inculpati au cerut un nou termen pentru a putea sa isi angajeze avocati.

Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa ia marti in discutie recursul procurorilor impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti prin care Sebastian Aurel Ghita, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Stefan, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan au fost achitati in dosarul de inselaciune.

La inceputul judecarii cauzei, unii dintre inculpati au cerut instantei sa stabileasca un nou termen pentru inceperea discutiilor in recurs, pentru a putea sa isi angajeze avocati.

Instanta a admis cererea si a stabilit termenul de judecata in 15 octombrie.

Dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de complicitate la inselaciune si fals in declaratii a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis, in martie, o cerere a avocatilor de declinare a cauzei, pe motiv ca acesta este deputat, din decembrie 2012.

In februarie 2006, Sebastian Aurel Ghita, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Stefan, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

In 11 noiembrie 2011, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe cei noua, constatand ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care au fost trimisi in judecata.

Sebastian Ghita a fost achitat atat pentru complicitate la inselaciune in forma continuata, cat si pentru fals in declaratii, infractiunile pentru care a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Decizia a fost atacata de procurori, dosarul a fost inregistrat in 7 februarie 2012 la Curtea de Apel Bucuresti, iar judecarea a inceput in 6 martie 2012. Dosarul se judeca din aprilie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta competenta sa judece cauze in care sunt acuzati parlamentari.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sebastian Ghita judecare amanata, #Sebastian Ghita dosar inselaciune , #stiri Sebastian Ghita
Comentarii