Sebastian Ghita, pomenit drept "ctitor" pe fatada unei celebre cabane abandonate in Bucegi. "Telecabina este detinuta de alt om de afaceri, mogul de presa, inculpat"

Sambata, 05 Iunie 2021, ora 23:27
5397 citiri
Sebastian Ghita, pomenit drept "ctitor" pe fatada unei celebre cabane abandonate in Bucegi. "Telecabina este detinuta de alt om de afaceri, mogul de presa, inculpat"
Placa de marmura pe care este inscriptionat numele lui Sebastian Ghita FOTO Facebook/ Cristina Guseth

O serie de fotografii realizate in imprejurimile unei cabane celebre de pe platoul Bucegi surprind inclusiv o placa de marmura pe care este gravat in context pozitiv numele fugarului Sebastian Ghita.

Este vorba despre cabana Miorita, de la cota 1960, o constructie emblematica pentru turistii pasionati de munte din Romania.

"De hoti nu scapi nici in munti: la cota 2000, cabana Miorita, detinuta si reabilitata conform pietrei din hol (prima fotografie) de omul de afaceri fugar Sebastian Ghita.

Lasata de 6 ani in paragina, oamenii spun ca nu va mai functiona niciodata. Telecabina este detinuta de alt om de afaceri, mogul de presa, inculpat, pe nume Adrian Sarbu.

Penultima fotografie este a cutiei de gunoi de pe platforma de pe care te urci in telecabina. Si ultima foto, Muntii Baiului, belvedere de linga cutia de gunoi. Tara frumoasa, jefuita de niste smecheri, stat neputincios", arata in postarea pe Facebook Cristina Guseth, directorul fundatiei Freedom House Romania.

Potrivit unei investigatii Rise Project, Sebastian Ghita a cumparat cabana Miorita de la statul roman, in anul 2000, pentru pretul de doar 26.800 de dolari.

#Sebastian Ghita, #Adrian Sarbu, #cabana miorita, #cabana paragina , #stiri Sebastian Ghita
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Daca tot a "ctitorit" Ghitza care Guitza, atunci va propun