Care ar fi planul ascuns al Moscovei în estul Ucrainei: "Rusia își caută un tătic și pare că l-a găsit"

Joi, 17 Februarie 2022, ora 14:27
13727 citiri
Care ar fi planul ascuns al Moscovei în estul Ucrainei: "Rusia își caută un tătic și pare că l-a găsit"
"Niște tancuri plimbate cu trenul între halte, pentru ochii sateliților, nu e nicio retragere" FOTO Hepta

Sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial analizează situația din Ucraina și se referă la obiectivele lui Vladimir Putin pe termen scurt și lung, într-o postare pe pagina sa de pe Facebook, joi, 17 februarie:

"Încet-încet, obiectivul pe termen scurt al lui Putin începe să se întrezărească.

După ce a simulat o invazie în Ucraina, evident, dezmințită oficial, dar vizibilă din satelit, Duma a votat pentru recunoașterea independenței celor două "republici" separatiste din Ucraina, Donețk și Lugansk.

Între timp, "exercițiile" par să ia sfârșit și trupele ruse se retrag în cazărmi. Mă rog, niște tancuri plimbate cu trenul între halte, pentru ochii sateliților, nu e nicio retragere.

Dar când să se retragă rușii, ce să vezi, separatiștii ruși trag cu tunuri și mortiere în zonele fierbinți, tocmai recunoscute la Moscova ca "independente".

Urmează un război al declarațiilor între ucrainenii și pro-rușii din zonele fierbinți, un fel de muddy waters, cum face PSD când se ceartă cu PNL ca să nu mai înțeleagă nimeni cine-i hoțul și cine-i prostul.

Sigur, în asemenea condiții, Moscova nu poate să nu aibă reacție. Vezi tu, ei tocmai își retrăgeau trupele, dar ticăloșii de ucraineni s-au încăierat cu pro-rușii, v-am zis noi...Și, uite așa, Moscova mai anexează două teritorii străine.

Obiectivul pe termen lung rămâne același. Să conteze și Rusia, cumva, oricum. Fiindcă, la cum arată acum, lumea se îndreaptă spre o bipolaritate, SUA-China, și lui Putin nu îi mai rămâne decât să caute protecție sub umbrela lui Xi. Mult trâmbițata alianță China-Rusia nu e nicio alianță. Rusia își caută un tătic și pare că și l-a găsit. Iar Xi e fericit, ca o cloșcă, că i-a mai venit un puiuț sub aripă. Unul care, pe vremuri, ehe!, părea înspăimântător."

Citește și:
Companii chineze ajută Rusia în operațiunile sale militare din Ucraina, acuză SUA
Companii chineze ajută Rusia în operațiunile sale militare din Ucraina, acuză SUA
Administrația Biden a oferit guvernului de la Beijing dovezi că unele companii de stat chineze ajută Rusia în operațiunile sale militare din Ucraina, scrie Bloomberg, Sursele agenției nu au...
SUA ar putea trimite în Ucraina versiunea „digitală“ a tancului Abrams, mai modernă și „mai letală”
SUA ar putea trimite în Ucraina versiunea „digitală“ a tancului Abrams, mai modernă și „mai letală”
SUA vor trimite tancul M1A2 Abrams în Ucraina, care are capacități îmbunătățite semnificativ în comparație cu modelul anterior M1A1, relatează CNN. Secretarul de presă adjunct al...