Dialogurile Ziare.com: Radu Mihaiu: “E nevoie să redefinim ce înseamnă primării de sector"

Analist politic, despre strategia abordată de PSD când ajunge la ananghie: "Se năpustesc pe liberali, victime sigure"

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 21:27
3099 citiri
Analist politic, despre strategia abordată de PSD când ajunge la ananghie: "Se năpustesc pe liberali, victime sigure"
Lăzăroiu: ”Le-a zis Ciolacu - lasă, mă, că e ca la bâza, dăm la liberali, uite la ei in ce hal sunt” FOTO Hepta

Fostul consilier prezidențial în perioada mandatului lui Traian Băsescu, analistul Sebastian Lăzăroiu, observă într-o postare pe Facebook modul în care funcționează coaliția PSD-PNL aflată la guvernare și raportul de forță dintre cele două partide.

”Două situații de criză ar fi trebuit să gestioneze coaliția de stângadreapta pe termen scurt (e drept cu implicatii pe termen mai lung): criza prețurilor la energie si valul cinci al pandemiei (mai virulent decât al patrulea).

Până acum eșecul pare a fi garantat. Incompetență, lașitate, minciună. Crizele sunt administrate lăutărește, de politicieni habarniști sau lacomi, stăpâni peste o administrație care geme de rubedenii și amante liberal-socialiste, nu de-acum, de două luni, de treizeci de ani.

Observați că nu vorbim de lucruri grele - reforme, deficit bugetar, îndatorare, inflație, cu cicluri lungi. Vorbim de două crize la nivel global sau european, anunțate și previzibile. Peste tot, statele puternice s-au implicat, au pus perne de aer, așa încât cetățenii au fost protejați în mod decent. La noi, protecție din gură și propagandă.

Realitatea e că nu sunt bani. Nu sunt bani de lockdown, nu sunt bani pentru atenuarea șocului prețurilor la energie. Se duc 200 milioane de euro pentru modernizarea căii ferate Făurei-Buzău, adică la întors, că la dus, Buzău-Făurei, Drulă a făcut cu 12 milioane. Acum e Grindeanu la pușculiță. Doar un exemplu.

PSD nu se dezminte. Ciolacu știa ce-i așteaptă și, ca să-și convingă oastea să intre la guvernare, le-a zis - "băieți, mergem la furat". Când dau de greu, se năpustesc pe liberali, victime sigure. Ei sunt la fel de incompetenți, doar că nu știu să folosească goarna. Asta apropo și de "băieții mari". V-amintiți, "vin băieții mari la guvernare"?

Băieții mari sunt niște căcăcioși, neștiutori, cu ochii numai după voturi și bani. Nu-mi dau seama de unde iluzia că ăia care au bagat țara în gard după 30 de ani sunt tot ăia care trebuie s-o scoată.

Cei mai sceptici din PSD știau ei de ce se codesc să intre la guvernare. C-o să vadă iar lumea ce e de capul lor, așa cum au văzut și pe vremea lui Dragnea, și-a lui Ponta. Dar le-a zis Ciolacu - lasă, mă, că e ca la bâza, dăm la liberali, uite la ei in ce hal sunt.

Și are dreptate.”, a scris Lăzăroiu în postare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

România, cea mai ridicată rată a inflației din UE – TradeVille
România, cea mai ridicată rată a inflației din UE – TradeVille
Romania, Cea Mai Ridicata Rata A Inflației Din UE Rata anuală a inflației in Uniunea Europeana a scăzut în luna ianuarie până la 3.1%, de la 3.4% in decembrie 2023, însă, Romania are o...
Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele Analiștilor Pentru Anul 2024 Analiștii CFA se așteaptă ca economia românească sa înregistreze o creștere economica de peste 2% in 2024, o estimare ușor mai prudenta decât...
#Sebastian Lazaroiu, #analiza, #Coalitie PSD PDL , #pnl-psd