Editorial: Ce vraji a mai facut Vladescu

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 08:18
2822 citiri
Editorial: Ce vraji a mai facut Vladescu

Andrei Gheorghe avea toate sansele sa-si pastreze singura functiune pentru care a capatat recunoastere nationala, cea de a starni nervi inca dinainte de a deschide gura. Dar Sebastian Vladescu, un fel de Aristotel al Finantelor, de vreme ce crede ca scopul statului este fericirea, i-a dat misiunea sa-si carpeasca doua si sa-si transforme scarba in pansament gastric pentru popor.

Dan Bittman avea toate sansele sa-si pastreze calitatea de artist care iese in evidenta pentru ca nu face parte din paradigma lui Fizz, Florin Salam si Ana Lesko. Insa Sebastian Vladescu, un fel de Mecena, i-a varat mana in destin si-l va aduce in situatia de-a se transforma intr-un Guta al Finantelor, pierzandu-si, astfel, simpatia.

Ca desi a preluat postul de consilier doar de doua secunde, stradania de a se delimita si a parea, totodata, la curent, suna previzibil de fals.

Acuma, daca ministrul a considerat ca romanii sunt prosti, pentru ca in fata unor stimuli vor pierde din vedere fondul problemei si vor alerga sa achite darile, sa nu mai mascheze profituri si sa multumeasca lui Dumnezeu ca statul le baga mana in buzunar in timp ce le trage o cantare, sa-i fie de bine.

Nu ma impac cu altceva. Care este misiunea lui Dan Bitman? Cum adica sa-i traduca vocea poporului? Isi imagineaza ministrul Finantelor ca tot ceea ce citeste in presa e rodul unor fantezii?

"Buna dimineata, Dane, vad ca s-a blocat sistemul informatic si contabilii veniti la ghiseu stau de doua ceasuri cu ochii pe pereti. Ce spun ei?"

"Nu sunt fericiti, bai nene!"

Sau: "Bai Dane, am observat ca stam prost cu colectarea. Oare patronii astia nu vor sa plateasca?"

"N-au bani, bai, ca nu stiu daca ai aflat, nu prea ati gandit niste faze sa stimulati infiintarea de locuri de munca si s-au cam radiat".

Din aceasta filosofie a comunicarii, in care romanii trebuie sa aiba senzatia ca plutesc, poate ar fi util sa se inspire si restul Cabinetului Boc, ca pe piata mai sunt niscai vectori de imagine.

Radu Berceanu ar putea sa angajeze sosii de-ale lui Dan Spataru, in special iarna, ca sa bata in geamul inzapezitilor si sa le cante celebrul imn al infrastructurii, iar celor ramasi cu roata in autostrada Bucuresti-Pitesti sa le puna la megafoane "Banii mei, banii mei, s-a ales praful de ei".

Omul de la Sanatate ar fi indicat sa-i puna sa colinde spitalele, mai ales la usa cabinetelor unde se sting pe picioare cei cu boli cronice, Borbely de la Mediu poate organiza concursuri de desenat paduri, ca sa vada urmasii nostri, peste sute de ani, ca avem, colegul de la Educatie poate trimite prin clase navete cu vodca, sa nu le fie frig la copiii din scolile care nu au bani de lemne.

Si, uite-asa, cu ajutorul comunicatorilor, vom avea impresia ca traim in landul Renania de Nord-Westfalia. Danke schon!

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Bittman Finante, #Bittman consilier Vladescu , #Andrei Gheorghe